Pratite nas preko:
Novak Djokovic of Serbia places a bag of ice on his head during a break in his quarterfinal against Taylor Fritz of the U.S. at the Australian Open tennis championships at Melbourne Park, Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 23, 2024. (AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)
Foto: Beta/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Đoković

Podrhtava svet tenisa: Novak Đoković propušta Vimbledon?

Kako odmiče teniska sezona tako je sve više jasno da će se Novak Đoković fokusirati samo na najveće turnire, a prema tvrdnjama uglednog sportskog sajta Srbin bi mogao da propusti i Vimbldon.

Kako piše “Sportskida”, a prenosi italijanska “Gazeta“, navodno je jedan od razloga rastanka Đokovića sa trenerom Goranom Ivaniševićem upravo to što teniser planira da preskoči treći Grend slem u godini kako bi što spremniji dočekao Olimpijske igre.

Poznato je da je Novak u karijeri osvojio sve pehare osim zlata na najvećoj sportskoj smotri i da mu je to velika želja, međutim “Sportskida” u svom izveštaju ide još dalje uz tvrdnje da će Rolan Garos biti glavna priprema za Pariz u avgustu i da bi Vimbldon u celom rasporedu bio samo smetnja.

Ističu da je glavni razlog Đokovićeva želja da sačuva eneriju i ostane u formi na šljaci, koja će biti podloga i u glavnom gradu Francuske, pa bi idealna situacija bila upravo da nakon Garosa napravi pauzu.

Pored ostalih razloga koje su naveli u vezi sa rastankom sa Ivaniševićem, koji se navodno nije složio sa pomenutom idejom, ovaj se svakako najviše ističe.

Naravno, ostaje nam da vidimo koliko u ovom pisanju ima istine i da li će Đoković zaista preskočiti svoj omiljeni turnir koji je osvajao čak sedam puta.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković