Pratite nas preko:
alin buleica
Alin Buleica (Foto: Printscreen/Instagram/alin7buleica)

Fudbal

Pratile ga afere i skandali, a sad ima 32 godine i raskrstio je sa fudbalom: Za to ima mnogo lud razlog (FOTO)

Čitali ste prethodnih dana o odlasku u penziju Edena Azara, koji jeste donekle zaprepastio svetsku javnost. Međutim, kada se upoznate sa pričom rumunskog fudbalera po imenu Alin Buleica, sigurno ćete se još više zabaviti.

Buleica je završio fudbalsku karijeru u 32. godini života i odlučio da postane fitnes trener, otvori teretanu, jer kako kaže, u fudbalu ne može da se zaradi.

Igrao je za poznate rumunske klubove Petrolul, Kluž, Konkordiju Panduri, Arđeš, a karijeru završio u Dinamu iz Bukurešta.

– Mogao sam još da igram i treniram. Imam tek 32 godine, ali ostavio sam fudbal. Želim da počnem da radim nešto drugo u životu od čega ću više da zarađujem – rekao je Rumun i dodao:

– Sa prijateljima sam često išao u teretanu i neki od njih su fitnes treneri, tako da sam to zavoleo. Probaću kao fitnes trener, završio sam kurseve. Želim da zarađujem dobar novac.

Alin Buleica, čovek kom su se kolege smejale

– Nisam mislio da ću ovako završiti. I dalje imam kolege koji se smeju i govore mi: ‘Pa kad si igrao fudbal jedva si ulazio u teretanu, a sad ostaješ ceo dan!’. Voleo bih da postanem i fudbalski trener, ali da pre svega radim sa decom.

Bio je poznat i po čestim provodima, noćnom životu, aferama, ali i po tom pitanju se smirio i danas vodi porodičan život sa suprugom i sinom.

Inače, nije celu karijeru proveo u Rumuniji. Jedini izlet van domovine imao je 2011. godine kada je godinu dana nosio dres grčke Kavale.

Bio je i mladi reprezentativac Rumunije, a za tu selekciju skupio je tri nastupa.

U profesionalnoj karijeri odigrao je 252 utakmice, postigao 11 golova i upisao 12 asistencija, a igrao je na poziciji beka.

U Superligi Rumunije skupio je 123 utakmice, a i 12 mečeva u evropskim takmičenjima, tačnije u Ligi Evrope.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal