Pratite nas preko:
Televizija sukob Izreal Palestina
Foto: Beta/AP/Kirsty Wigglesworth

Fudbal

Televizija traži da se ne spominje sukob Izrael – Palestina

Televizija BeIN Sports je pozvala zaposlene da ne govore na temu sukob Izrael – Palestina.

Katarska kompanija poslala je podsetnik svim svojim zaposlenima i dopisnicima širom sveta da zadrže neutralnu političku poziciju u vezi sa eskalacijom sukoba između Izraela i Palestine.

Kompanija je ovu odluku donela nakon kontroverznih izjava jednog od komentatora uoči utakmice Arsenal – Mančester siti.

Dok su igrači klečali da se bore protiv diskriminacije na stadionu Emirejts, komentator utakmice Isam Čauali je izjavio da podržava palestinsku državu nakon napada Hamasa na Izrael.

– Pričali su o moći, ali to je bila iluzija. Govorili su o naprednoj tehnologiji i to je bila iluzija. Pričali su o nepobedivoj vojsci, a to je bila iluzija. Govorili su o granici Bar-Lev, a to je bila iluzija. Govorili su o granici koja se ne može preći – pričao je komentator i dodao:

– Zar ne razumeš, zar nismo razumeli? To je samo lopta puna iluzija – rekao je Čauali u uvodu od 20 sekundi pre utakmice. Meč je emitovan u zemljama arapskog govornog područja, uključujući Palestinu.

BeIN je priznao da su komentari bili pristrasni i podsetio izveštača na svoju odgovornost da se pridržava politike neutralnosti kompanije. Čaualiju i njegovim kolegama novinarima je rečeno da se od njih traži da se uzdrže od političkih komentara i da pokrivaju samo sport.

– Kao vodeća svetska medijska grupa, osuđujemo sve oblike sukoba i nasilja i podržavamo ljude, razloge i interese svakog porekla, jezika i kulturnog nasleđa u preko 40 zemalja u kojima poslujemo.

– Naša korporativna politika zahteva apolitičnu neutralnost i praćenje sportskih događaja. To je obavezno za sve naše zaposlene – rekao je predstavnik beIN Media Group.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal