Pratite nas preko:
Partizanom Milan
Foto: MN Press

Fudbal

Englezi: Partizanov biser će otići u Borusiju iz Dortmunda

Gardijan je napravio listu najtalentovanijih igrača 2006. godište, a na njoj se našao Partizanov biser, za kojeg tvrde da će preći u Borusiju. Reč je o Matiji Popoviću, sa kojim je klub iz Humske došao u sukob oko potpisivanja novog ugovora. Igrač je trenutno na hlađenju, a prema ovim informacijama on će preći u januaru u Dortmund.

Engleski tabloid je opisao Popovića kao sublimaciju Sergeja Milinkovića-Savića i Aleksandra Mitrovića. Uporedio ga je sa Mičuom, zbog visine od 193 centimetra.

Neobično visok (1,93 m i još uvek raste) za svoju poziciju. Ili, bolje rečeno, neobično tehnički nadaren za svoju visinu. Mladić rođen u Nemačkoj nije baš kao nijedan igrač kojeg ste ikada videli. Neki kažu da bi se mogao najbolje opisati kao „srpski Miču“. Drugi ga vide više kao kombinaciju Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića, što samo govori koliko je njegov tip redak – piše Gardijan i dodaje:

– Veoma raznovrstan i vešt u svakoj napadačkoj ulozi, iako je i dalje možda najpogodniji da igra iza napadača, Popović je dominirao i postigao mnogo golova u omladinskim ligama. On je prilično brz za svoju visinu. Njegove glavne prednosti su tehničke. Veština sa loptom, posebno dribling i prvi dodir, su izuzetni. Popović je ove sezone trebalo da bude u seniorskom timu Partizana, ali su pregovori o ugovoru između njegove porodice i kluba propali zbog interesovanja velikih evropskih klubova. Priča se da će Partizanov biser u januaru preći u Borusiju Dortmund.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal