Pratite nas preko:
NBA Santijago Bernabeu
Screenshot/YT/Real Madrid TV

Ostalo

NBA utakmica na Santijago Bernabeu

Uprava NBA potvrdila je da od gostovanja Dalas Maveriksa Real Madridu razmišlja i o igranju utakmica na fudbalskom stadionu Santijago Bernabeu. Ovu vest je medijima u Madridu potvrdio pomoćnik komesara Severnoameričke košarkaške lige Mark Tejtum, prenosi španska novinska agencija EFE.

Tejtum je takođe pohvalio dvoranu Real Madrida i ocenio mogućnost da bi ona mogla da bude domaćin i NBA utakmica, slično kao što su neki drugi evropski gradovi ponekad domaćini. Nije krio da je Španija sa svojim interesovanjem za košarku potencijalno veoma interesantno tržište za NBA.

Stadion je tri puta bio domacin finala Kupa šampiona: 1957, 1969, 1980 i jednom Lige šampiona 2010. godine. Finalni mecevi Evropskog prvenstva u fudbalu 1964. i Svetskog prvenstva u fudbalu 1982. godine, takode su igrani ovde.

Dom Reala Santijago Bernabeu prima 84.744 gledalaca, pa bi NBA utakmica sigurno mogla ovde da napravi spektakl nad spektaklima. Stadion Santjago Bernabeu, sa svojom bogatom istorijom i najsavremenijim objektima, pretrpeo je značajna renoviranja, što ga čini još atraktivnijom opcijom za održavanje međunarodnih sportskih događaja.

Želja lige je i gostovanje Nemačkoj i Italiji. Liga takođe razmatra moguće proširenje, gde bi, prema rečima Tejtuma, prvi kandidati za proširenje bili timovi iz Las Vegasa i glavnog grada Meksika, Sijudad de Meksika.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Ostalo