Pratite nas preko:
Zofri Lovernj; Foto: MN Press

Evroliga

Traži se pobeda: Partizan u Lionu čekaju dobro poznata lica

Nije počelo kao iz bajke, ali dobro… Meč u Tel Avivu je pripao Makabiju, a gledano šta se dešavalo u poslednje vreme, bitno da su svi igrači i stručni štab živi i zdravi. Već u četvrtak crno-beli gostuju u Lionu. Tamo ih očekuju dobro poznata lica Boris Dalo i Žofri Lovernj. Francuzi obožavaju Partizan. Uostalom, centar ima i tetovažu grba crno-belih na ruci.

Nije ni prošle godine Partizan krenuo silovito od starta. Mnogo novih igrača zahteva vreme da se uklope u celinu. Primetno je i da fali to „meso” pod košem. Kad nemaš luksuz da biraš prvi, a sve ti poremeti jedan transfer koji se ne realizuje, onda moraš da čekaš finalnu seču – da NBA ekipe otpišu nekoga ko bi mogao biti sjajan u Evroligi, ili da se neki igrač ne uhlebi tamo pa reši da dođe na Stari kontinent.

Potrebno je strpljenje, a garant dobrih stvari je tu na klupi – Željko Obradović. Nije štedeo igrače zbog loše odbrane u Izraelu.

– Košarkaši Makabija imali su 18 asistencija, sedam ukradenih lopti, a mi smo imali sedam asistencija i osam izgubljenih lopti. Ispod našeg koša, oba tima imala su po sedam skokova. Oni su ubacili 27 od 55 poena na poluvremenu iz tranzicije ili posle ofanzivnih skokova, što je previše. Posle toga smo imali nekakvu reakciju – rekao je strateg Partizana i nastavio:

– Igrali smo loše. Kada igramo loše, onda je do trenera, treba da pogledamo snimak i shvatimo zašto se ovo dogodilo. Moraću da se konsultujem sa stručnim štabom, da vidimo šta nam je činiti, jer ovo što smo igrali u Tel Avivu nije ono što mi želimo. Verujem da ovaj tim ima kvalitet da bude bolji u odbrani i pametniji u napadu – najavio je kako će biti kada crno-beli gostuju u Lionu.

Prethodni dueli

31. 01. 2023.      EL      Partizan – Asvel 92:71
13. 12. 2022.      EL      Asvel – Partizan 91:87
11. 12. 2018.      EL      Asvel – Partizan 75:78
23. 10. 2018.      EL      Partizan – Asvel 78:89
06. 02. 2003.      EL      Asvel – Partizan 104:103*

Asvel je već imao susret sa Srbima. Poražen je u Beogradu od Crvene zvezde. Ekipa ima problem sa putovanjima, odnosno, finansijski je problem jer uprkos ulaganjima Tonija Parkera, postoje rupe. Žalili su se iz Asvela što su doputovali na dan meča u Beograd i što nemaju vreme da se pripreme. Videćemo ih sada kada su domaćini u kakvom su stanju.

Kvota na Partizan u SOCCERBET kladionici iznosi 1.52, a ostalu ponudu za ovaj meč pogledajte na sajtu www.soccerbet.rs.

(Piše: Vladimir Šoškić)

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga