Pratite nas preko:
Argentina u polufinalu Svetskog prvenstva, Printscreen: Twitter/@RugbyBits

Još sportova

Argentinci šokirali na Svetskom kupu: Start na 10 cm od eseja ih odveo u polufinale sa Novim Zelandom (VIDEO)

Senzacija na Svetskom prvenstvu u ragbiju! Selekcija Argentine je u Marselju šokirala favorizovani Vels (29:17) i plasirala se u polufinale, drugi put u istoriji.

Nije se takav konačni ishod dao naslutiti kada je Vels poveo sa 10:0 na “Velodromu” u prvom poluvremenu zahvaljujući fantastičnom Denu Bigaru.

S druge strane Argentinci su počeli da se vraćaju, a kada je Bigar ponovo povredio rame početkom drugog dela, šanse za iznenađenje “gaučosa” su naglo porasle.

Sančez je postigao esej koji se ispostavio kao odlučujući posle velike greške Sema Kosteloa na sredini terena koji mu je bacio loptu u ruke za 24:17.

Međutim, ključni trenutak se dogodio oko pet minuta pre kraja kada je Matijas Moroni zaustavio Velšanina Zemita na manje od 10 centimetara od postizanja eseja za pobedu.

Argentinci u polufinalu Svetskog kupa igraju sa Novim Zelandom koji je u fantastičnom duelu u Parizu pobedio Republiku Irsku sa 28:24. Ovim porazom, okočana je serija od 17 vezanih pobeda Iraca.

„Ol Bleksi“ su tukli Irsku i u četvrfinalu na Svetskom kupu u Japanu 2019. godine, a sada su Irci imali veoma dobre šanse da se domognu finala kao najbolje rangirana reprezentacija sveta.

Ipak, Novozelanđani su esejima Fainganukua, Seveja i Džordana uspeli da nastave pohod nad četvrtu svetsku titulu u istoriji.

Treba istaći i učinak sjajnog Džordija Bereta koji je sprečio pobedonosni esej Iraca nestvarnom intervencijom. Trebalo je samo da spuste loptu na travu, ali se tu naša mladi ragbista i sačuvao svoj esej prostor.

Cup tree provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova