Pratite nas preko:
Mladen Krstajić
Mladen Krstajić (Foto: MN Press)

Fudbal

Krstajić na meti navijača Bugarske, a njegova poruka posle meča dodatno će ih iznervirati

Selektor Bugarske Mladen Krstajić doživeo ja pravi debakl u kvalifikacijama za EURO 2024.

U Sofiji su njegovi izabranici izgubili od Litvanije 2:0, tako da su ostali prikovani za dno tabele u H grupi posle šest mečeva.

Poseban je sada pritisak na Krstajiću, kom su navijači Bugarske skandirali “ostavka, ostavka” po završetku meča, ali i njegovim tokom.

Krstajić je posle meča dao televizijsku, kratku izjavu.

– Mislim da se pritisak osetio na igračima. U prvom poluvremenu smo igrali uplašeno, nismo iskoristili šanse koje smo stvorili. Naš plan je bio potpuno srušen kada je Kraev zaradio drugi žuti karton – rekao je Krstajić.

Na pitanje da li razmišlja o tome da podnese ostavku, dao je neodređen odgovor.

– Hajde da prespavamo noć, pa da vidimo. Nek ljudi rade svoj posao – poručio je selektor Bugarske.

Kako su Bugari poraženi?

Najlakši rival u grupi, Litvanija, nije se ispostavio kao tako lak za Bugare. Oni su bili bolja ekipa u prvom poluvremenu. Međutim, njegovim krajem, tačnije u 42. minutu, veoma neoprezno je reagovao Andrijan Krajev, kada je dobio drugi žuti karton zbog starta nad Justasom Lasickasom. Inače, bivši igrač Voždovca je bio taj koji je na prethodnom međusobnom duelu dobio crveni karton.

Ovoga puta, uspeo je da ga iznudi. I čim su Bugari ostali s igračem manje, Litvanci su šokirali malobrojne domaće navijače. Igrao se 45. minut, kada se u kaznenom prostoru posle jednog kornera odlično snašao Pijus Širvus. Pogledajte ga OVDE.

Da stvari po Krstajića postanu još gore pobrinuo se upravo Lasickas, koji je sjajno prodro po svom desnom boku u 55. minutu, asistirao upravo za Širvisa, koji je povisio na 2:0. Pogledajte taj gol OVDE.

Tada je već postalo jasno da će ovaj kvalifikacioni ciklus postati možda i najgori u istoriji bugarskog nacionalnog tima, tako da je teško očekivati da će Mladen Krstajić dočekati novembarski duel sa Srbijom u Leskovcu.

U 74. minutu na semaforu je pisalo 0:3 (komotno je moglo da piše i istorijski blam za Bugare), pogodak je postigao baš Lasickas, ali je on poništen zbog ofsajd položaja posle kraće konsultacije između glavnog arbitra Kruašvilija i njegove VAR sobe.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal