Pratite nas preko:
Rukometašice Srbije, Foto: Turkish Handball Federation

Još sportova

Srpkinje razočarale u Ankari: Kiks koji nije bio potreban

Kao favoritkinje su ušle u meč protiv Turkinja srpske rukometašice, a na kraju su ostvarile samo remi 29:29 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Imale su poslednji napad na meču i celih 20 sekundi da ga realizuju, ali nisu uspele u tome. Tako su ostale bez unapred upisane pobede.

Sanja Radosavljević je postigla 6 golova, po 5 su dale Bojičić i Radević. U redovima Turske najbolja je bila Iskat-Caliskan sa 8 lopti koje su završile u našoj mreži.

– Ne mogu da budem zadovoljan. Turska je jako ušla u utakmicu, mi smo na startu imali nekih problema, ali smo vremenom uspeli da sredimo odbranu. Posložili smo i napad, ali su odbrana kao i tranzicija definitivno segmenti na kom ćemo morati mnogo više da radimo. Raduje me ipak što smo sa ovako neiskusnom ekipom ostali neporaženi. Najpozitivniji utisak je da smo dobili i neke igračice za budućnost, to je svakako Dunja Radević koja je u najkritičnijim momentima utakmice postigla izuzetno važne golove. Jako smo mladi, ali me baš raduje što ćemo posle ove nedelje imati i turnir u Španiji da se uigramo za šampionat sveta. Drugi deo kvalifikacija ćemo već biti znatno iskusniji te verujem da ćemo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo – rekao je selektor Uroš Bregar.

Posle 2 odigrana kola Crna Gora je prva sa dve pobede. Srbija ima pobedu i remi. Ipak, očekuje se da upravo ove dve selekcije kao kvalitetnije u grupi obezbede plasman na EURO.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova