Pratite nas preko:
odbegli fudbaler Šahtjora
Screenshot/YT/Shakhtar

Fudbal

Odbegli fudbaler Šahtjora hoće ruski pasoš. Ukrajinci poludeli

Definitivno su potvrđena pisanja Telegram kanala, odbegli fudbaler Šahtjora je u Rusiji i nema nameru da se vraća. Aleksandar Rosputko je, prema rečima njegovog oca, podneo zahtev za pasoš Rusije, nakon što je pobegao iz Šahtjora posle meča omladinske Lige šampiona.

„Za sada ne mogu da vam kažem razlog zašto je Saša pobegao iz Šahtjora. Mogu da kažem da će sigurno biti sigurniji u Rusiji. Informacija o podnošenju zahteva za politički azil nije tačna. Moj sin to nije tražio. Jednostavno će podneti zahtev za ruski pasoš, kao što bi to učinio u svojoj domovini Donjecku – kazao je Jurij Rosputko i dodao:

Sada Sašu ne treba očekivati ni u jednom timu. Bio je jako umoran od svega. Za sada se opušta i odmara, ali videćemo – rekao je Rosputko, a prenose ruski mediji.

Dan pre meča sa Antverpenom, Rosputko je dogovorio novi petogodišnji ugovor sa “rudarima”. Na osnovu toga je uvršten u sastav ekipe. Posle utakmice, koja se odigrala 4. oktobra, Rosputko nije bio na aerodromu pre nego što je ekipa poletela nazad. Pronađena je njegova oprema uredno složena.

Posle ovoga, odbegli fudbaler Šahtjora je ograničio pristup društvenim mrežama i prestao da odgovara na telefonske pozive.

Rosputko je odigrao četiri utakmice i za selekciju Ukrajine do 19 godina. U budućnosti će predstavljati Rusiju.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal