Pratite nas preko:
Luk Ostin u FMP Soccerbetu; Foto: FMP

ABA liga

Rastu apetiti u Železniku: FMP Soccerbet doveo novog Amerikanca

Nakon što je raskinuo ugovor sa jednim Amerikancem, KK FMP SoccerBet ekspresno je reagovao na tržištu i doveo novog plejmejkera. To je dobro poznato lice na regionalnim terenima, Luk Ostin koji je prošlu sezonu proveo u ekipi Heliosa koju je praktično jedna lopta delila od plasmana u prvu ABA ligu.

Ostin (194cm, 29) je plejmejker sa sjajnim pregledom igr. O tome najbolje svedoči podatak da je prošle sezone u Drugoj ABA ligi beležio prosčeno 8.1 asistenciju. U borbi za plasman u najjači regionalni rang je posebno briljirao i bio lider ekipe. Poraz od Krke u produžetku je odveo Helios u direktan okršaj sa Borcem iz Čačka čiji je kvalitet u majstorici došao do izražaja, ali su zapamćene Ostinove izvrsne partije.

On je u tri utakmice sa favorizovanim Čačanima beležio prosečno 15.7 poena uz 5.7 skokova i 4.7 asistencije. Sada bi sa sjajnim partijama mogao da nastavi igrajući za FMP Soccerbet.

Luk Ostin je pre Heliosa nastupao uspešno za Donar Groningen, Joast sa Novog Zelanda, špansku Melilu, nemački Kirhajm, Rigu. Pohađao je Koledž Belmont.

Novi plejmejker Pantera debitovaće protiv ekipe Mege Mis u 3. kolu ABA lige.

Prethodni Amerikanac nije zadovoljio

FMP Soccerbet iz Železnika raskinuo je saradnju sa Lamonte Tarnerom posle svega 2 kola ABA lige. Posle meča protiv Krke u ABA ligi odlučeno je da dođe do sporazumnog raskida ugovora. U 2. kolu protiv Cibone nije ni bio sa ekipom.

– FMP zahvaljuje Tarneru na pokazanom profesionalizmu i želi mu puno sreće u izboru nove sredine – navodi se u kratkom saopštenju FMP-a.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga