Pratite nas preko:
ALEKSANDAR STOJANOVIC voditelj programa na svecanoj promociji monografije o Zlatnim orlicima u Domu Kulture, Ub, 01.08.2023. FOTO: Ivica Veselinov / MNPRESS FSS, PROSLAVA, EVROPSKI SAMPION, SVETSKI SAMPION, MONOGRAFIJA

Fudbal

Oglasio se RTS o komentatoru Aci Stojanoviću: Ovo je njihov odgovor zašto više ne prenosi utakmice Srbije

Kao što ste prvi mogli da pročitate na stranicama Soccersportala u nedelju ujutru, Aleksandar Stojanović ne obavlja svoj uobičajeni posao na Radio televiziji Srbije. Makar trenutno. I to se ispostavilo tačnim.

Brzinom munje se u domaćim medijima proširila ova vest. S tim da su mnogi “dosolili” da je popularni Aca Informacija napustio ovu medijsku kuću.

Sada je RTS objavio saopštenje u kom je detaljno objašnjeno o čemu se radi.

– Nakon netačnih informacija u pojedinim medijima o odlasku sportskog novinara Aleksandra Stojanovića sa RTS-a, želimo da otklonimo nedoumice na tu temu. Naš kolega Aleksandar Stojanović nije otišao sa RTS-a. Naime, na lični zahtev, odobreno mu je neplaćeno odsustvo u trajanju od 10 meseci. Od avgusta 2023. do maja 2024. godine, do početka Evropskog prvenstva u fudbalu. Javni servis ekskluzivno će prenositi EURO 2024. za sve gledaoce u Srbiji – piše u zvaničnom saopštenju RTS.

Šta se desilo u Podgorici?

Kako nezvanično saznaje Soccersportal, Stojanović je na lični zahtev „sklonjen“ sa utakmica nacionalnog tima. I to zbog „nesporazuma“ sa jednim od bliskih saradnika iz stručnog štaba reprezentacije.

Sa kim, za sada je misterija. Ono što se zna je da mu je posle Podgorice zamereno na načinu na koji je komentarisao utakmicu sa Crnom Gorom i da je zbog toga sam odlučio da se povuče jer je, navodno, teško podneo zamerke na svoj rad.

Upućeni u celu priču, tvrde da je Stojanović tri dana uzastopno posle meča u Podgorici primao telefonske pozive od pojedinaca bliskih nacionalnom timu koji su mu suflirali kako bi trebalo ubuduće da izgledaju prenosi utakmica koje Aca bude komentarisao.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal