Pratite nas preko:
Egzum hvala Partizanu
Beta/AP/Kamran Jebreili

Košarka

Egzum: Hvala Partizanu! Da nije bilo njega ne bih se vratio u NBA

Evropsku priču je Dante Egzum iz NBA počeo u Barseloni. Tamo je bilo, što bi klinci rekli okej, ali u Partizanu – mnogo bolje, što mu je i omogućilo povratak u NBA i potpis za Dalas. Zbog toga, Egzum i u razgovoru za američke medije naglašava “Hvala, Partizanu”.

Ključni momenat u njegovom razvoju dogodio se kada je prešao u Partizan. Bio je to izbor koji smatra ključnim za povratak u NBA gde je od ovoga leta član Dalasa.

Za razliku od njegovog dolaska u Kataloniju sredinom sezone, Partizan je Egzumu pružio priliku za kompletnu sezonu, omogućivši mu da pokaže svoje veštine i utvrdi svoj igrački identitet, prenosi TalkBasket.

– Barsa je bila veoma dobra za mene. Iako mi je u Partizanu bilo bolje. Kada sam stigao u Barselonu, uradio sam to usred sezone. Pokušavao sam da pronađem sebe, sa probnim ugovorom… U mojoj prvoj nedelji sam odmah počeo da igram i debitovao protiv Real Madrida – rekao je Egzum:

– Prva tri dana bilo je mnogo stvari. Tražio sam kako da se uklopim i nađem svoju ulogu u timu. Bili su zajedno od predsezone, a neki i u trećoj sezoni tog projekta. Tako da mi je kasnije odlazak u Partizan omogućio da imam celu sezonu, da pokažem gde sam i ko sam. Moram da se kažem hvala Partizanu što sam se vratio ovde u NBA – podvlači Egzum.

Partizan večeras igra protiv Barselone, a kvote za taj meč možete videti OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka