Pratite nas preko:
, basketball player of Partizan, during the Euroleague match against Barcelona, at Belgrade Stark Arena Belgrade, 17.10.2023. photo: Nebojsa Parausic / MN Press BASKETBALL, EUROLEAGUE, PARTIZAN, BARCELONA
Alen Smailagić u duelu sa igračima Barselone, Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Evroliga

Barsa prizemljila Partizan u grotlu Arene: Laprovitola “prangijao” trojke, skokovi “zakopali” crno-bele

Bez kontrole skoka i protiv respoloženog Nikolasa Laprovitole sa 20 poena, Partizan nije imao šta da traži protiv Barselone 92:83 u 3. kolu Evrolige.

Katalonski tim je naneo drugi poraz, prvi pred domaćim navijačima, crno-belima u najjačem klupskom takmičenju. Ovo je osma uzastopna pobeda Barse nad Partizanom.

Ako će o nečemu Obradović imati da razgovara sa svojim igračima posle ovog meča, to je građenje svog koša i kontrolisanje skoka. Gosti iz Katalonije su imali čak 16 ofanzivnih skokova, previše za ovakvu utakmicu.

Nema sumnje da četa Rođera Grimaua već na početku takmičenja, i na jednom od najtežih gostovanja u Evroligi, pokazala zašto je jedan od tri glavna favorita, ne samo za fajnal-for nego i za titulu.

, basketball player of Partizan, during the Euroleague match against Barcelona, at Belgrade Stark Arena Belgrade, 17.10.2023. photo: Nebojsa Parausic / MN Press BASKETBALL, EUROLEAGUE, PARTIZAN, BARCELONA
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Laprovitoline i Kalinićeve trojke

Nikolas Laprovitola je bio izuzetno raspoložen, pre svega u šutu sa distance, pogodio je 6 trojki iz 10 pokušaja. Takođe, dve izuzetno važne trojke je pogodio i Nikola Kalinić, baš u trenucima kada je to bilo potrebno njegovom timu.

Na drugoj strani, od početka su crno-beli imali problema i u šutu za tri poena (4/12), ali i u šutu za dva. Protiv timova kao što je Barselona ne može se imati procenat za 2 poena jedva iznad 50% (27/50).

Osim nekoliko uvodnih minuta i početkom druge četvrtine, igrači Partizana su konstantno bili u zaostatku. Prednost gostiju se konstantno kretala od 7-10 poena. A kad god bi domaći napravili neku mini seriju, to bi upropastili lošim branjenjem svog koša.

, basketball player of Partizan, during the Euroleague match against Barcelona, at Belgrade Stark Arena Belgrade, 17.10.2023. photo: Nebojsa Parausic / MN Press BASKETBALL, EUROLEAGUE, PARTIZAN, BARCELONA
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Osim Laprovitole, još trojica igrača Barselone su bili dvocifreni. Vili Ernangomez sa 15, Oskar da Silva sa 13 i Jan Veseli sa 12. Moraju se pomenuti i role Kalinića, kao i Džabarija Parkera koji je sakupio 11 skokova i 9 poena, od čega neke bitne na početku poslednje deonice.

U redovima crno-belih prvi strelac je bio Naneli sa 14 poena, 13 je dodao Doužer, 12 Ledej, a po 11 Avramović i Panter.

Standings provided by Sofascore

Uživo

IV četvrtina

10. minut – Barselona je pobedila Partizan 92:83.

8. minut – Trojka Nikole Kalinića koja drži Barselonu na +9 na 2 minuta do kraja utakmice.

7. minut – Laprovitola svojom šestom trojkom na utakmici najverovatnije stavlja tačku na ovaj meč. Na tri minuta do kraja Barselona ima vođstvo 85:75.

5. minut – Ne može Partizan nikako da kontroliše skok. Jedva se da izbrojati koliko je ofanzivnih skokova imala Barselona. Problem je i što je Džabari Parker proradio, nanizao je 7 poena. Teška misija pred crno-belima koji gube 79:69.

3. minut – Serija Partizana 5:0. Mogu li crno-beli da uvedu meč u egal?

III četvrtina

10. minut – Pogađa prvi koš na utakmici Džabari Parker, i to trojku kojom Barselona odlazi na -9 pred poslednju četvrtinu, 69:60.

8. minut – Panter je promašio slobodno bacanje posle 69 uzastopno pogođenih u Evroligi. Promašio je oba. Šteta što Partizan nije iskoristio seriju poena njega i Nanelija u ovom periodu. Barselona vodi 64:56.

6. minut – Nepogrešiv je, maltene, Laprovitola večeras. Pet trojki iz 7 pokušaja. Barselona je ponovo na +10, 58:48.

3. minut – Pogodio je Doužer uz faul, imao je i Koprivica ponovo zakucavanje. Međutim, na drugoj strani Barsa bez greške je otvorila drugo poluvreme. Partizan je već iskoristio bonus. Rezultat 46:52.

II četvrtina

10. minut – Nisu branili dobro skok crno-beli i zato su kažnjeni. U poslednja tri minuta je Barselona ubacila 4 trojke, od toga Kalinić je pogodio u poslednjoj sekundi poluvremena. Time gosti stižu prvi put do dvocifrene prednosti 44:34.

8. minut – Ponovo Barselona stiže do 5 poena prednosti trojkom Laprovitole – 35:30.

5. minut – Evo je i ta trojka, pogodio je Andđušić. Prve poene na meču postiže i Frenk Kaminski. Partizan uspeva da dođe do izjednačenja 27:27.

2. minut – Ne ide crno-bele šut za tri poena. Promašili su otvorene šuteve Ledej (2), Avramović i Anđušić. Propuštena prilika da već na početku ove četvrtine se stekne rezultatski egal. Barselona vodi 23:18.

I četvrtina

10. minut – Ponovo nesportski faul, ovog puta Kaminskom. Obradović je uložio čelendž, ali i posle gledanja snimka su sudije ostale pri svome. Zahvaljujući tome Barselona je stekla 23:16.

7. minut – Primoran Željko Obradović da traži prvi tajm-aut posle trojke Laprovitole. Barselona vodi 19:10.

6. minut – Vratila se Barselona trojkama Da Silve i Laprovitole. Koprivica je napravio i nesportski faul nad Brazilcem pa Barselona odlazi u vođstvo 12:8.

3. minut – Sjajno je otvorio meč Balša Koprivica sa dva brutalna zakucavanja. Ukupno 6 poena centra Partizana, za koga Jan Veseli nema rešenja. Partizan na 8:4.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga