Pratite nas preko:
Navijači Crne Gore; Foto: MN Press

Fudbal

Oglasili se navijači Crne Gore posle nereda na Marakani: “Hrabri Obilići sa Zapada…”

Navijači fudbalske reprezentacije Crne Gore oglasili su se saopštenjem povodom incidenata na utakmici protiv Srbije. Neposredno posle drugog gola Aleksandra Mitrovića, u “boksu” stadiona “Rajko Mitić” došlo je do nereda. Razlog je bila oteta zastava od strane redara. Ili makar navijača sa zapadne tribine “maskiranog” u redarsku službu.

Ukrao je zastavu koju je odneo na Zapad. Ona je pred sam kraj utakmice vraćena Crnogorcima uz pomoć Žandarmerije. Srbija je slavila pobedu na terenu rezultatom 3:1, a Crna Gora je objavila da je “slavila na tribinama”. Polomljene stolice i bacanje ka publici i policiji nisu spomenuli.

– U toku drugog poluvremena iz prostora koji je bio rezervisan za redarsku službu, “srpski Obilić sa žutim pancirom” prišao je ogradi. Ukradena je okačena zastava Udruženja Crnogoraca “Kula”. Znači, zastavu koja nije navijačka zastava i koja se prvi put i kačila na našu ogradu – navodi “Ultra Crna Gora” u saopštenju.

Dodaju da nakon toga dolazi do njihove reakcije. Desio se sukob sa redarskom službom, kao i manjeg kontakta sa navijačima Srbije.

– Hrabri Obilić i nekoliko Jugovića sa zapada sa velikim plenom su trčali preko tribine, ali na njihovu žalost naleteli su na par momaka iz Crne Gore. Oni su im lagano oduzeli zastavu i pokušali da je vrate do naše tribine. U nemogućnosti da priđu “kavezu”, zastavu su pokušali da daju komesaru za bezbednost Fudbalskog saveza Crne Gore koji se nalazio na terenu. Zastavu im je oduzela Žandarmerija zbog provere. Posle pet, šest minuta je, ipak, dozvolila da bude vraćena. Ona je uručena osobi iz FSCG, koja nam je i vratila – dodaju na kraju saopštenja navijači Crne Gore.

Na kraju su zahvalili službi Hitne pomoći Srbije koja je nakon utakmice reagovala i pružila pomoć navijačima koji su imali povrede.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal