Pratite nas preko:
fudbaler Crvene zvezde na utakmici Omladinske lige Srbije protiv Partizana na stadionu Partizana, Beograd, 20.10.2023. godine Foto: MN PRESS Fudbal, Crvena zvezda, Omladinska liga Srbije, Partizan
Večiti derbi omladinaca (Foto: MN press)

Fudbal

Dva penala, poništen gol i prečka: Omladinci večitih podelili bodove u sjajnom derbiju

Mladi fudbaleri Partizana i Crvene zvezde podelili su bodove (1:1) na stadionu u Humskoj u derbiju 10. kola Omladinske lige Srbije. Crveno-beli su poveli golom Petrovića u 23. minutu iz penala, a konačan rezultat postavio je Alilović u 33. takođe sa bele tačke.

Dva penala, jedan poništen gol i prečka bili su detalji koji su ostavljali bez daha malobrojnu publiku u Humskoj gde su izabranici Nenada Stojakovića i Nenada Milijaša odigrali sjajan derbi. Mnogo bolji od nekih seniorskih koje smo gledali u poslednje vreme.

Zvezda je bolje otvorila meč, Tegeltija i Markočević su propustili velike prilike, ali je za upornost nagrađena u 23. minutu kada je posle prekršaja Dragojevića nad Vukovićem u šesnaestercu dosuđena najstroža kazna. Siguran egzekutor bio je Andrej Petrović za 0:1.

Revija penala

Odmah posle primljenog gola Partizan je počeo da igra kako se očekuje. Do izjednačenja su stigli sa 11 metara, a prethodila mu je ofanziva u kojoj je golman Zvezde Draškić dva puta vadio loptu iz gola posle opasnih ataka domaćina.

Alilović je u 33. bio precizan sa bele tačke, posle ispravno dosuđenog penala, jer se gosti nisu bunili.

Partizan - Zvezda (omladinci)
Foto: MN press

Do odlaska na odmor, Zvezda je propustila još dve izgledne prilike preko Cvetkovića u 37. i Vukojevića u 39. kada je sjajno intervenisao golman Partizana Vanja Radulaški, dok je na drugoj strani Partizanu poništen pogodak Tadića u 45. zbog faula u napadu.

Prečka sprečila slavlje

Drugo poluvreme bilo je malo siromašnije. Zvezda je pogodila prečku u 47, posle udarca Vidojevića, a golman Partizana Radulaški je zaustavio i opasan šut Petrovića u 64. minutu. Partizan je zapretio na drugoj strani preko Dragojevića u 59, ali bez uspeha.

Zvezda je u poslednjih pola sata imala više od igre, ali nije uspela ozbiljnije da ugrozi gol Partizana. Crno-beli su usled bodovne prednosti na tabeli (plus šest) odlučili da ne srljaju i rizikuju previše u završnici, pa su se zadovoljili bodom.

Podsetimo, prošlog vikenda odigran je prvi fudbalski večiti derbi ove sezone, a u konkurenciji kadeta slavio je Partizan posle preokreta sa 2:1.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal