Pratite nas preko:
Aldo Kalulu; Foto: MN Press

Fudbal

Marković, Zahid, pa Saldanja – Partizan za 12 minuta slomio Spartak i pobegao na +7!

Partizan slavio u Subotici. Fudbaleri Spartaka dočekali su Partizan u prvoj utakmici 12. kola Superlige Srbije, ali se nisu dobro proveli. U duelu lidera na tabeli i osmoplasirane ekipe, bio je egal do 70. minuta, a onda su izabranici Igora Duljaja postigli tri gola za 12 minuta i rešili meč.

Strelci za Partizan bili su Svetozar Marković u 70, Gajas Zahid u 77. i Saldanja u 81. minutu. Tako je klub iz Humske došao do devete uzastopne pobede u domaćem šampionatu.

Crno-beli imaju 28 osvojenih bodova na prvom mestu, čak sedam više od Crvene zvezde i osam u odnosu na TSC. Spartak ima 13 bodova manje i svoju priliku će tražiti protiv slabijih rivala. Iako mu nije bilo strano da napravi iznenađenje u domaćem šampionatu, pošto je u prethodnom kolu srušio TSC u Bačkoj Topoli rezultatom 2:0.

Spartak – Partizan 0:3 (0:0)

Strelci: Marković 70, Zahid 78, Saldanja 81.
Stadion: Gradski u Subotici.
Sudija: Pavle Ilić.

Spartak (5-4-1): Vulić – Tanasijević (od 65. Prijović), Kerkez, Ćalasan, Vidaković – Bijelović, Todoroski (od 87. Jocić), Tošeski, (od 81. Mijić), Đurasović, Stanojev (od 87. Stajković) – Ubiparip (od 81. Mudrinski).

Partizan (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Marković, Ilić, Antić – Kanute (od 46. Nikolić), Belić, – Zahid, Natho (od 74. Šćekić), Kalulu (od 65. Severina) – Saldanja (od 87. Baždar).

I poluvreme:

Pre početka utakmice upriličena je svečanost. Vojo Ubiparip i Vladan Vidaković dobili su uramljene dresove zbog odigranih 100. utakmica za Spartak. Potom je meč počeo – Spartak u plavo-belim dresovima, a Partizan u bordo-plavoj kombinaciji.

Uvodni minuti nam nisu doneli mnogo uzbuđenja. Partizan je držao loptu, a Subotičani se organizovano branili. Prvi pokušaj imao je Bibars Natho u 9. minutu. Pokušao je levom nogom sa oko 20 metara da iznenadi Vulića, ali se golman Spartaka nije dao prevariti.

Na najveće uzbuđenje u prvom delu meča čekalo se do 34. minuta. Tada je Frenk Kanute pogodio stativu! Veoma snažno je šutirao sa preko 20 metara, ali nije imao sreće i njegov “projektil” je završio samo na okviru gola.

Imao je Aleksandar Vulić sreće u toj situaciji, da bi se u 45. minutu i sam istakao sjajnom intervencijom. Ponovo je Bibars Natho šutirao iz daljine, ovog puta još bolje nego u 9. minutu, ali je golman Spartaka paradom izbio loptu u korner.

II poluvreme:

Igor Duljaj je od starta drugog dela uveo drugog napadača, Nemanju Nikolića. U svlačionici je ostao Frenk Kanute, koji je imao rani žuti karton. Igrao se 59. minut kada je Spartak došao do najbolje šanse na utakmici. Tošeski je proigrao Todoroskog, ali je on levom nogom gađao pravo u golmana Jovanovića.

Četiri minuta kasnije poništen je gol Partizana! Mihajlo Ilić je pogodio, ali je VAR pokazao da je mladi štoper igrao rukom i pogodak neće biti važeći.

Ipak, što nije jedan štoper, uspeo je drugi. I to na kakav način je postigao gol Svetozar Marković! Zahvatio je volej posle kornera i zakucao loptu u mrežu. Bivši golman Crvene zvezde nije video ovu loptu!

U 78. minutu Partizan stiže do 2:0! Gajas Zahid je postigao svoj četvrti pogodak od dolaska u Humsku. VAR je potvrdio da je sve bilo čisto i Spartak je sada potpuno “slomljen”.

Samo tri minuta kasnije sve je bilo gotovo. Mateuš Saldanja je efektno završio prelepu akciju koju je započeo Kristijan Belić, a nastavio je asistencijom Ksander Severina. Partizan je došao do ogromnih 3:0 i više nije morao da brine za bodove. Tako je Partizan prilično lako slavio u Subotici.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal