Pratite nas preko:
TJ PARKER Ti Dzej Parker, trener kosarkasa Asvela, na utakmici Evrolige protiv Crvene zvezde, u Beogradskoj Stark areni. Beograd, 05.10.2023. Foto: MN Press / ds Kosarka, Euroleague, Crvena zvezda, Asvel
Ti Džej Parker više nije trener Asvela, Foto: MN Press

Evroliga

Ni on više nije mogao da trpi: Toni Parker smenio rođenog brata, pala prva trenerska glava u Evroligi

Pretpostavljalo se, a sada je postalo i zvanično – Ti Džej Parker nije više trener Asvela.

Francuski trener je dobio otkaz u klubu, čiji je vlasnik njegov rođeni brat Toni Parker, legendarni košarkaš San Antonija.

Jednostavno, neko je morao da plati ceh katastrofalnom početku sezone, pre svega u Evroligi. Tim iz Liona je upisao sva 4 poraza od početka sezone, a jedino kad su bili u rezultatskoj igri je protiv Fenerbahčea u četvrtak. Na tom meču su ispustili 15 poena prednosti.

Da stvar bude gora po njega, u svakom porazu je maltene tražio krivca u nekom drugom, na kraju je počeo da upire prstom u igrače. Za izgubljeni meč u Istanbulu je okrivio Perisa Lija.

Parker je u Asvelu nasledio Zvezdana Mitrovića, čiji je bio pomoćnik, iako je crnogorski stručnjak u to vreme beležio solidne rezultate. Mnogi smatraju da je to bio u stvari i klasičan nepotizam.

Ali ni to što mu je brat vlasnik kluba ovog puta nije moglo da ga spase. Kao kandidat se, u francuskim medijima, spominje Gordon Herbert koji je odveo Nemačku do titule prvaka sveta pre mesec dana. Takođe, pominje se i ime Serđa Skariola, koji je trenutno bez kluba.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga