Pratite nas preko:
Ujedinjuju se Belorusije i Rusije
Foto: MN Press

Fudbal

Ujedinjuju se lige Rusije i Belorusije u fudbalu

Ovo bi moglo da bude veoma zanimljivo ako se dogodi, ujedinjuju se lige Rusije i Belorusije!

Ruska Premijer liga je u jednom momentu bila sigurno kvalitetnija od Lige 1 Francuske. Zenit je bio konstanta u Ligi šampiona, stigao da osvoji i Kup UEFA, dok su zapažene role imali i u redovima CSKA. Zatim su došle nepravedne sankcije i sada klubovi igraju samo jedni sa drugima u okviru najveće zemlje sveta. Moglo bi to da se promeni.

Sve glasnije su najave ovog vikenda da se ozbiljno razmišlja u ujedinjenju sa ligom Belorusije. Komšije ne bi imale ništa protiv čak i ako im se maše potencijalnim sankcijama UEFA. Razlog je prost, osim BATE Borisova, koji je u prošlosti znao da igra grupnu fazu Lige šampiona, ostali klubovi nemaju mnogo međunarodnih mečeva. Uz sve to, kazne su i njima već nametnute u vidu da igraju van svoje otadžbine.

Bivše zemlje Sovjetskog Saveza imaju već ligu u hokeju KHL, tu je i VTB, pa što ne bi i fudbal. Baltičke zemlje su napustile šampionate sa Rusima, pa bi ulazak Belorusa mogao da dodatno vrati publiku na mečeve.

Naravno, za ovako nešto potrebno je da se slože u oba saveza. Kako Rusi glasno najavljuju da nemaju ništa protiv, očekuje se da se pristupi finalizaciji dogovora. Moraće da se vidi oko sistema, koliko klubova iz Belorusije bi ušlo u RPL, odnosno u niže lige i kako. Tu su i putovanja, koja nisu nimalo jeftina.

Premijer liga Rusije se igra i ovoga vikenda, a kvote za sve mečeve možete videti OVDE. Ko želi da se kladi na Beloruse, dovoljno je da klikne OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal