Pratite nas preko:
Duško Ivanović
Duško Ivanović; Foto: MN Press

ABA liga

Crvena zvezda otpustila Duška Ivanovića!

KK Crvena Zvezda obavestila je široku košarkašku javnost da Duško Ivanović više nije prvi trener seniorskog tima. Zvezda je otpustila Ivanovića nakon poraza od Virtusa u Bolonji u petak uveče (85:79).

– Klub se ovom prilikom još jednom zahvaljuje Dušku Ivanoviću na svemu što smo zajedno učinili u prethodnom periodu. Ogromnom radu i trudu koji je uložio, načinu na koji je predstavljao klub kao trener prvog tima. Želimo mu mnogo zdravlja i uspeha u narednom periodu i na novom profesionalnom izazovu – stoji na zvaničnom sajtu kluba sa Malog Kalemegdana..

Duško Ivanović preuzeo je ekipu tokom novembra 2023. godine. Sa Crvenom zvezdom je osvojio dva trofeja, Kup Radivoja Koraća i prvenstvo Srbije. Igrao je finale ABA lige, i nakon lošeg starta, završio takmičenje u Evroligi sa skorom 17-17.

– O izboru novog trenera, KK Crvena Zvezda će blagovremeno obavestiti javnost – dodaje se na zvaničnom sajtu crveno-belih.

Da li mu je poslednja izjava “došla glave”?

Ivanović je mnoge iznenadio svojim rečima nakon očajne igre Crvene zvezde i poraza od Virtusa u Bolonji u petak uveče. Možda je baš zbog njih Zvezda otpustila Ivanovića dan kasnije.

– Prvo, čestitam Virtusu. Igrali su dobro i igrali su onako kako smo očekivali da će igrati. Mislim da je velika razlika za nas, i mislim, što je još važnije, naš šut za tri poena u prvih 20 minuta. Borili smo se, i veoma sam zadovoljan svojim timom. Borili smo se i na kraju izgubili smo utakmicu, ali moram reći da su moji igrači zaista dali sve od sebe i pružili maksimum koji mogu. Imamo mnogo stvari koje treba dokazati timu. Razlika je viđena u ovoj posebnoj igri, ali nema više toga za reći. Srećan sam; borili smo se i to je bila razlika.

Usledila su pitanja novinara, a jedno se odnosilo na izostanak Majka Tobija.

– Majk Tobi nema veze sa šutom za tri poena. Naš loš šut za tri poena nema veze sa njim. Zaista ne razumem vaše pitanje – rekao je trener Zvezde Duško Ivanović.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga