Pratite nas preko:
Luka Dončić
Luka Dončić; Foto: Beta/AP/LM Otero

Košarka

Bivši prvi pik NBA drafta prozivao Dončića: “Luka ne može da sačuva stalak za kameru”

Nekadašnji prvi izbor na NBA draftu Kenjon Martin nedavno je izrazio svoje kritike prema Luki Dončiću pred početak nove sezone najjače košarkaške lige sveta.

Martin je mišljenja da reprezentativac Slovenije nije najbolji igrač u ekipi Dalas Maveriksa, posebno kritikujući njegovu igru u fazi odbrane.

– On je četvrti najbolji igrač u ligi, u MVP diskusiji je, ali po mom mišljenju nije najbolji igrač u svom timu. Ako bi igrali jedan na jedan i Kari dobije prvi loptu, Luka je možda ne bi ni dotakao, on ne može da čuva ni stalak za kameru – rekao je Martin.

Tim je poređenjem pokušao da dočara svoju konstataciju kako Slovenac ne igra odbranu na zavidnom nivou

– Da li je Luka dobar za tim? Jeste. Ali, ako brojevi koje imaš na kraju ne donesu nešto, onda su to samo brojevi. Pravi košarkaški ljudi, koji gledamo ko si i šta radiš, gledamo Karija i kažemo ‘taj je’ – dodaje Martin.

Kenjon Martin je izabran za prvog pika NBA drafta 2000. godine od strane tadašnjih Netsa za koje je igrao četiri sezone. Osim za tim iz Njujorka nastupao je i za Denver Nagetse, LA Kliperse, NY Nikse i Milvoki Bakse, dok je van NBA igrao i u Kini.

Komentari (1)

Pogledaj sve komentare (1)
  1. Jugislav Lazić

    22.10.23. 23:01

    Ko mu kaže.. Prvi pik sa više nego osrednjom karijerom.. Prosečan NBA gledalac ga se jedva seća a i ja slabo koji sam u to vreme fanatično pratio utakmice NBA

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka