Pratite nas preko:
KLEMEN PREPELIC i kosarkasi Slovenije, na utakmici FIBA Svetskog prvenstva protiv Kanade, u MOA Arena. Manila, 06.09.2023. photo: Nebojsa Parausic / MN press photo Kosarka, FIBA, World Cup, Slovenija, Kanada

ABA liga

Dželat Srbije ponovo na terenima ABA lige: Klemen Prepelič pred potpisom

Slabi rezultati Cedevita Olimpije na početku ABA lige naterali su čelnike kluba da posegnu za pojačanjima. I odmah su se bacili na “krupnu zverku”. Klemen Prepelič bi trebalo da se vrati u regionalnu košarku.

Slovenački reprezentativac, koji je na nedavnom Svetskom prvenstvu bio drugi strelac tima, iza Luke Dončića, sa 14 poena po meču, trenutno je bez kluba. Prema pisanju portala “Basket news”, sada je najbliže povratku u svoj bivši tim.

Prepelič je prethodne tri godine proveo u Valensiji i igrao Evroligu, a pre toga je bio član Reala.

KLEMEN PREPELIC kosarkas reprezentacije Slovenije na utakmici cetvrtfinala 1/4 FIBA Evropskog prvenstva protiv Poljske u Mercedes Benc areni, Berlin 14.09.2022. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Slovenija, FIBA Evropsko prvenstvo, Poljska
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Odlični bek je poznat kao sjajan šuter, koji kad uđe u seriju može da pogodi i sa deset metara i ubije protivniku moral. Uostalom, to smo osetili najbolje mi na svojoj koži u finalu Eurobasketa 2017. Upravo je Prepelič sa 4 trojke i ukupno 21 poenom doneo pobedu Sloveniji i Srbiju ostavio bez zlatne medalje.

On bi bio sigurno i najzvučnije pojačanje koje je stiglo među “zmajeve” u poslednjih nekoliko godina. Zeleni dres je nosio i kada je taj klub poslednji put učestvovao u Evroligi, u sezoni 2012/13.

U dosadašnjoj karijeri je promenio veliki broj klubova, a osim navedenih timova nastupao je i za Banvit, Oldenburg, Lavalua, Limož, Huventud…

Standings provided by Sofascore

Večeras se igraju preostala dva meča 4. kola ABA lige. Crvena zvezda gostuje FMP-u, dok Partizan igra protiv Mege. Kvote za te mečeve pogledajte OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga