Pratite nas preko:
Cedevita Olimpija dobija pojačanje
Foto: MN Press

ABA liga

Cedevita Olimpija dobija mega pojačanje

Videlo se još na turniru Superkupa da su tanki. Probali su kasnije dovođenjem nekih novih imena, a tek sada je Cedevita Olimpija dobija baš pojačanje.

Novi član ekipe iz Slovenije postaće Klemen Prepelič. Reprezentativac “zmajčeka” prema saznanjima portala BasketNews trebalo bi da potpiše za klub u kojem je već i igrao u prošlosti.

Prepelić dolazi sa dobrim nastupom na FIBA Svetskom prvenstvu 2023. Bio je drugi strelac slovenačkog tima, odmah iza Luke Dončića. Imao je u proseku 14,0 poena, šut za tri poena- 41,5%, uz 3,1 skok i 2,4 asistencije u 20,5 minuta po utakmici.

Prepelićeva je poslednja sezona bila sa Valensijom. Tamo je prosečno beležio 7,1 poen i 3,1 asistenciju za 19 minuta u sezoni Evrolige 2022-2023.

U španskoj košarkaškoj ligi je prosečno beležio 6,3 poena i 2,8 asistencija za 17 minuta po utakmici. Bespotrebno je i polemisati koliko Cedevita Olimpija dobija u Prepeliču i kako je on bez dileme pravo pojačanje kluba.

Cedevita Olimpija je imala težak početak sezone u Evrokupu, pretrpevši tri uzastopna poraza. Svoju kampanju u Jadranskoj ligi započeli su sa dve pobede u četiri utakmice. Trenutno se nalaze na osmom mestu tabele takmičenja. Sigurno je da mogu mnogo više.

Sve mečeve Jadranske lige možete igrati na sajtu SOCCERBET.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga