Pratite nas preko:
Ivan Leko; Foto: MN Press

Fudbal

Hajduk nikad bliži tituli: Smenio trenera koji je dvaput srušio Dinamo i za nekoliko minuta postavio novog

Ivan Leko više nije trener Fudbalskog kluba Hajduk iz Splita. Nakon njegovog otpusta, na “Poljudu” je bilo dovoljno svega nekoliko minuta da se objavi ime novog šefa stručnog štaba. To će u nastavku sezone biti Mislav Karoglan.

Iako je Hajduk ove sezone u samom vrhu hrvatskog šampionata, već je dva puta savladao Dinamo Zagreb i ima dobre izglede za prvu titulu posle dve decenije, došlo je do smene trenera. Ivan Leko je predvodio “Bile” tokom 2023. godine, ali mu je presudio nedeljni poraz od Osijeka. Rezultat je bio 2:0.

Samo par minuta nakon objave da je Leko bivši, proglašen je budući šef struke. Mislav Karoglan je, očigledno, bio unapred dogovoren od strane čelnika Hajduka.

– Gospodin Mislav Karoglan se na klupu “Bilih” vraća nakon 10 meseci. Tada je zbog privatnih razloga morao da ode sa mesta glavnog trenera. “Bile” je kao u prošloj sezoni vodio u ukupno 12 službenih utakmica. U kojima je upisao osam pobeda uz četiri nerešena ishoda – objavio je Hajduk.

Karoglan je sezonu počeo kao trener Istre, ali je na toj poziciji ostao samo tri utakmice. Prvi meč sa Hajdukom imaće u petak, kada će Splićani gostovati Slavenu. “Bili” trenutno imaju 21 osvojeni bod, dva manje od Rijeke koja je na vrhu tabele.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal