Pratite nas preko:
Kevin Panter i Željko Obradović; Foto: MN Press

ABA liga

“Bavim se strahotama, a ne pojačanjima”: Obradović o porazu od Mege, “nuli” Pantera i odnosu pojedinaca

Trener Partizana Željko Obradović naširoko je pričao o porazu od Mege u 4. kolu ABA lige. Crno-beli su odigrali veoma loš u dvorani “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu. Gubili su 20 poena, potom stigli da izjednače, a na kraju… Poraženi su autokošem Uroša Trifunovića na 0,1 sekund pre kraja.

– Bez obzira kako je završena utakmica, košem u poslednjoj sekundi, oni su zaslužili pobedu. Počeli smo izuzetno mlako, počeo sam meč sa postavom koja je igrala odlično protiv Olimpijakosa, jedino smo igrali na minus 20, tada smo imali želju i energiju. Samo je to bilo pozitivno – rekao je Obradović posle utakmice.

Nastavio je vrlo kritički prema svojim igračima.

– Za analizu je zbog čega pojedinci imaju pristup mečevima kakav imaju. Sve počinje od odbrane, stalno nam se dešavaju isti problemi. Veoma sporo kretanje u napadu, principi odbrane koji se apsolutno nisu poštovali. Igrači u momentu kada imamo nula faulova primaju pet lakih poena, pa se onda gledaju i čude se.

Kevin Panter se nije upisao u listu strelaca na ovom meču.

– Šta da kažem. odigrao je slabu utakmicu. Kevin je neko ko je predan, odan. Nadam se da ćemu pomoći da izađe iz ovakve situacije.

Na kraju je upitan o pojačanjima, ali nije želeo da govori o njima. Već…

– Ja bih strašno voleo da ovi igrači što su sada tu, da oni malo mućnu glavu, da igraju košarku! Nemam pojma ništa o pojačanju. Niti se bavim time. Bavim se svim ovim strahotama na terenu – završio je priču Obradović o porazu od Mege.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga