Pratite nas preko:
Svet NBA oboren rekord
Foto: Beta/AP/David

Košarka

Igrači van SAD preplavili NBA – oboren rekord

Rekordnih 125 igrača rođenih van Sjedinjenih Država našlo se na konačnoj listi NBA za novu sezonu. Igrači, njih 125, dolaze iz 40 zemalja i teritorija (neke nisu članice UN) sa čak šest kontinenata. Oboren je rekord NBA.

Nova NBA sezona počinje u sredu po srpskom vremenu. Na svečanoj večeri obeležena je deseta godina uzastopno da stranaca ima 100 ili više, prenosi Kgfo.

Prethodni rekord za međunarodne igrače bio je 121. Postavljen je na početku sezone 2017-2018 i ponovljen na početku sezone 2021-2022.

Kanada je najzastupljenije zemlje van Sjedinjenih Država, sa 26 igrača. Francuska je druga sa 14 igrača. Trikolori imaju i prvog sa drafta Viktora Vembanjamu. U pitanju je igrač koji se najviše iščekuje u NBA u poslednje vreme. On će debitovati u regularnoj sezoni u sredu za San Antonio Sparse protiv Dalas Maveriksa. Sigurno da će biti interesantna prva sezona u kojoj će biti ovoliko igrača NBA van SAD, što svedoči i oboren rekord.

Čast Evrope brani 64 igrača. Najpoznatiji je, naravno srpski dvostruki MVP Nikola Jokić. Momak iz Sombora je vodio Denver do titule prošle godine. Pored njega, Srbija će se buditi i zbog Bogdana Bogdanovića, Vasilija Micića, Nikole Jovića, Bobana Marjanovića, Alekseja Pokuševskog i Filipa Petruševa.

Prvi meč, kojim se otvara sezona, igraju Denver i Lejkersi. Kvote za taj duel možete videti klikom OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka