Pratite nas preko:
RK Vojvodina
Vojvodina (Foto: MN Press)

Još sportova

Senzacija u Novom Sadu: Vojvodina ostvarila istorijsku pobedu

Rukometaši Vojvodine nastavljaju da blistaju u Evropi. Aktuelni šampioni EHF Kupa uspeli su da, nakon pobede na startu Lige Evrope u Skoplju nad Alkaloidom, slave i protiv danskog Silkeborga. Rezultat je bio 29:28 (15:16) u prepunoj hali SC Slana Bara u Novom Sadu.

U narednom 3. kolu F grupe Vojvodina će 14. novembra dočekati špansku La Riohu koja je remizirala kod kuće sa Alkaloidom 29:29.

Pred 2.500 gledalaca na Slanoj Bari, istorijska pobeda Vojvodine.

Savladan je tim koji dolazi iz zemlje svetskog prvaka sa najboljim igračem sveta Laugeom. Vodio je Silkeborg tokom celog susreta.

Na poluvremenu mininalnom prednošću, a u 35 minutu bilo je +5 za Dance. Naš tim se nije predavao. Promenio je odbranu trener Rojević koja je bila pokretiljivija, skratila je prostor protivniku koji je do tada imao sijaset golova iz kontre i sa brzog centra. Puhovski je proigrao, a x-faktor bio je i Tomić u drugom poluvremenu.

U takvim 1 na 1 situacijama naši igrači su prolazili zonu ili su sjajno dodavali ka liniji šest. Pogađali su Pešić i Rogan koji je bio i najefikasniji sa 8 golova. Vrhunsko drugo poluvreme defanzivno, a i pametno u napadu.

Rojević nije odustajao od taktike da se ne trči previše sa protivnikom i usporavanjem ritma uspeo je da golom Ocvirka (5) u poslednjem minutu iz sedmerca i odbranom svog gola trasira Vošin put ka veličanstvenoj pobedi.

Sjajno veče, zaista i jednom nogom Voša je već u narednoj rundi!

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova