Pratite nas preko:
Janis Sferopulos pred Partizan
Janis Sferopulos pred Partizan (Foto: MN Press)

Evroliga

Sferopulos pred Partizan progovorio o slučaju “Nemanja Bjelica”

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos pred Partizan ima veoma težak zadatak ispred sebe. Njegov drugi meč na klupi biće Večiti derbi.

Grk je sada imao i priliku da govori pred treću “svetkovinu srpske košarke” koja se igra u Evroligi (istorijski gledano), a osim meča, dotakao se i statusa Nemanje Bjelice.

– Pričaću sa njim, ali prioritet je da se fokusiram na derbi, ali posle toga ću pričati sa njim – zaključio je Sferopulus.

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Partizanu od 18.30 u okviru petog kola Evrolige u Areni.

– Pre svega, moram da kažem da je ovo veoma bitna utakmica za oba tima. Naši igrači znaju koliko je ovo važno za naš klub i organizaciju. Daćemo maksimum na terenu, poštujemo Partizan, ali mi smo Zvezda i borićemo se jako – započeo je Sferopulus.

Kako stvari stoje, van protokola zbog povrede će biti kapiten Zvezde Branko Lazić, kao i bek Nemanja Nedović.

– Obojica neće igrati i za sada ne znamo tačno kada će se vratiti na parket. Pratiće se situacija i doktori će reći kada budu spremni. Znam da obe navijačke grupe žive za košarku. Imao sam iskustva da igram takve utakmice u drugim državama. Ovo su utakmice koje svako volim da igra, pošto su interesantne.

Sferopulos je pre rada u Crvenoj zvezdi bio na pauzi dve godine.

– Košarka je ista, sve se radi o intezitetu, brzini, brzim odlukama, agresivnosti i čvrstoći, ništa se nije promenilo. Za mene je bilo dobro što sam se malo odmorio. Radio sam na sebi. Pokušaću to da polako implementiram u tim. Došao sam pre par dana, radimo na prioritetima, a onda ćemo polako ubaciti moju filozofiju.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga