Pratite nas preko:
ODBOJKA PARTIZAN-RADNIK, Beograd 24.10.2023. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS ODBOJKA, PARTIZAN, RADNIK
Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Odbojka

Olimpijakos savladao odbojkaše Partizana: Crno-beli ipak blizu Lige šampiona

Nisu uspeli odbojkaši Partizana da naprave iznenađenje protiv Olimpijakosa. Grčki tim koji je na kraju prošle sezone osvojio CEV Čelendž kup večeras je u dvorani “Aleksandar Nikolić” dozvolio šampionu Srbije da mu uzme samo jedan set – 3:1 (25:22, 20:25, 25:19, 25:16).

Kao što se i znalo pre ovog obračuna, oba kluba su obezbedila plasman u drugi krug kvalifikacija za Ligu šampiona. Nastaviće borbu u dve novoformirane grupe, iz kojih će tri ekipe otići u elitno društvo.

Istrčali su odbojkaši Olimpijakosa na teren kao favoriti. Želeli su odmah da daju do znanja crno-belima da su došli po pobedu, pa je prvi set protekao u njihovom znaku. U jednom trenutku je na semaforu stajalo 20:20, ali u završnici su bolji bili Grci, koji su slavili rezultatom – 25:22.

Drugi set je baš kao i prvi bio neizvestan sve do samog karaja. Pri rezultatu 21:20 za Partizan, Janić je poslao na teren mladog Ignjata Dopuđa. On je odmah odservirao as i opravdao poverenje trenera. Ostao je do samog kraja na servis liniji, a tačku na set stavio je kapiten Mrdak za 25:20.

U naredna dva seta Olimpijakos je sve držao u svojim rukama. Treći period je otvorio serijom 5:0 i naterao Partizan da juri sve vreme rezultat, to se nije desilo. Grci su bili koncentrisani i sigurni a Partizan nije uspeo da im pokvari planove.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Odbojka