Pratite nas preko:
kosarkas Partizana na utakmici Evrolige protiv Crvene zvezde u hali Stark Beogradska arena, Beograd 26.10.2023. godine Foto: MN PRESS Kosarka, Partizan, Evroliga, Crvena zvezda
Adam Hanga i Ognjen Jaramaz, Foto: MN Press

ABA liga

Hanga ljut zbog poraza u derbiju: Nismo donosili dobre odluke, podbacili smo

Nezadovoljni i ljuti su u ekipi Crvene zvezde posle izgubljenog Večitog derbija protiv Partizana u Evroligi.

Crveno-beli su se vratili nakon što su zaostajali 15 poena, te su imali dvocifrenu prednost u poslednjoj četvrtini da bi na kraju dozvolili veliki preokret. Jasno je da to izaziva ljutnju i to je priznao Adam Hanga.

– Počeli smo utakmicu jako loše, bili u ozbiljnom zaostatku odmah, 15-17 poena. Moralismo da se borimo da nadoknadimo taj zaostatak. Posle toga, ako želimo da gledamo pozitivne stvari, kontrolisali smo utakmicu 28 minuta. Igrali smo jako dobru košarku, lopta se lepo kretala, igrali odbranu – počeo je Hanga i nastavi:

– U poslednjoj četvrtini smo definitivno podbacili, dali smo im da ubace 35 poena. Nije trebalo to da dozvolimo, jer smo ih držali na samo 11 poena u trećoj četvrtini. Taj period utakmice pokazuje kako treba da igramo u nastavku sezone, to nam je putokaz za dalje. Već nas u ponedeljak čeka novi derbi, život ide dalje, sada imamo novu šansu da pokažemo da smo bolji tim.

PARTIZAN vs CRVENA ZVEZDA
Beograd, 26.10.2023.
foto: MN Prewss / ds

Kosarka, Euroleague
Foto: MN Press

“Derbi je posebna utakmica”

Ipak, ne može da izbaci iz glave kako je ispuštena prednost u poslednjih 4 minuta utakmice.

– Nismo donosili dobre odluke, oni su pogodili neke dobre šuteve. U napadu smo imali nekoliko grešaka, to ih je pokrenulo. Nismo imali dobar defanzivni balans i to su oni iskoristili.

Mađarski košarkaš je rekao da je bilo zadovoljstvo igrati u srpskom Večitom derbiju.

– Bilo mi je sjajno, ovo su utakmice koje svi žele da igraju. Lepo je videti koliko srpski narod voli Večiti derbi. Igrao sam mnogo utakmica u karijeri, ali ovo je nešto posebno što imate i treba da budete ponosni. Izuzetno sam ljut zbog poraza, ali idemo dalje.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga