Pratite nas preko:
IMT - Crvena zvezda; Foto: MN Press

Fudbal

Zvezda krenula jako, pa se opet tresla: Novi primljen gol i povreda Glazera u pobedi protiv IMT-a

IMT i Crvena zvezda odmerili su snage u 13. kolu Superlige Srbije, a srpski šampion je na kraju slavio trijumf rezultatom 2:1 (2:0). Meč se igrao na “krovu” Tržnog centra “Voždovac”, gde je srpski šampion ove sezone jednom već poražen. Sada prava na kiks nije imao, jer je zaostatak za Partizanom već veliki.

Crno-beli na čelu tabele imaju četiri bodova više. Svoj meč ove runde igraće u nedelju od 18.30 protiv Voždovca, a Zvezda će se izjednačiti po broju utakmica u sredu, kada bude igrala protiv TSC-a. Zvezda je na mestu stradanja bila, najpre sigurna, a potom ponovo dozvolila neizvesnu završnicu. Ipak, nije sebi smela još jednom da dozvoli prosipanje bodova. Pogotovo ne protiv debitanta u elitnom rangu.

Tim sa Novog Beograda, koji igra svoje domaće utakmice na stadionu u Zaplenjskoj, ostao je na 11. mestu sa isto toliko osvojenih bodova.

I poluvreme

Već posle stotinak sekundi Zvezda je imala veliku šansu. Mladi Jovan Mijatović, koji je dobio šansu u startnoj postavi, bio je izblokiran u vrlo izglednoj situaciji. Nije Zvezda imala sreće ni u 17. minutu. Tačnije, Marko Stamenić, koji je poslao strašan udarac sa nekih 25 metara, ali su milimetri i malo sreće nedostajali da postigne evrogol.

I onda je u 23. minutu Zvezda načela IMT. Učinio je to Žan Filip Kraso veoma efektnim udarcem levom nogom sa oko 18 metara.

Posle samo četiri minuta prednost je duplirana, a Zvezda je već posle četvrt meča slomila domaći tim. Posle asistencije Vladimira Lučića upisao se u strelce i Piter Olajinka. Za 2:0 na “krovu”.

Potom je tempo igre opao i nije više bilo golova, ni šansi, do kraja prvog poluvremena. Ali jeste se desila povreda Omrija Glazera. Igrao se 42. minut kada je dosuđen korner za IMT. Lopta je uveliko bila van terena, a izraelski golman je ušao u nepotreban duel sa Delevićem i dobio gaženje po zglobu. Ostao je da leži nekoliko minuta i ozbiljno zabrinuo Baraka Bahara. Potom je i ostao u svlačionici, što ukazuje da se zaista radi o povredi prvog golmana Crvene zvezde.

II poluvreme

U nastavku smo gledali vrlo miran meč. IMT nije imao šut u okvir gola, pa je Zvezda išla ka rutinskoj pobedi, ali se nije ne trudila da još nekim golom reši sve dileme. I to joj se umalo obilo o glavu.

Igrao se 71. minut kada je IMT smanjio rezultat Vladimir Radočaj je savladao Popovića, slučajno ili namerno, nije ni važno. Pogodak je bio zaista efektan i dobili smo neizvesnu završnicu na Voždovcu!

Srećom po Zvezdu na drugoj strani nije bio tim koji je imao snage i kvaliteta da se potpuno vrati u meč. Više nije bilo opasnosti po gol Popovića, ali je zato Zvezda mogla u 84. minutu sve da reši. Aleksandar Katai je proigrao Šerifa Endijaea, a on je šutirao u trku, ali je Vukmirović volšebno odbranio taj udarac.

Na kraju je Zvezda je uspela da preživi novu neizvesnu završnicu koju je sama kreirala, ničim izazvana, i da se ponovo približi Partizanu na četiri boda razlike.

Sastavi

IMT – Crvena zvezda 1:2 (0:2)
(Radočaj 71 – Kraso 23, Olajinka 26)

Stadion: Stadion Voždovca (Beograd);
Sudija: Jovan Šegrt.

IMT: Vukmirović, Ćirković, Vuković (Savić 46), Delević, Džinović, Krstić (L. Luković 46), Kodžić (Stamenić 69), Vukić, Zuev (Ajdinović 69), Luković, Golubović (Radočaj 62).

Crvena zvezda: Glazer (Popović 46), Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić (L. Nikolić 46), Stamenić, Kanga, Kraso (Katai 62), Olajinka (Endijae 74), Lučić, Mijatović.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal