Pratite nas preko:
Finale SP u ragbiju; Foto: Beta/AP/Pavel Golovkin

Još sportova

Neverovatno finale: Đoković uživa sa Rita Orom, dok Federer slavi – Južna Afrika je šampion sveta!

Skoro dva meseca je trajalo Svetsko prvenstvo u ragbiju, a nije moglo spektakularnije da se završi nego duelom koji su nam na prepunom “Sen Deniju” u Parizu priredili Novi Zeland i Južna Afrika. Dve najtrofejnije ragbi nacije, obe sa po tri titule do ove večeri, borile su se za istoriju. I na kraju je do nje došla Južna Afrika, odbranivši titulu pobedom u trećem finalu sa jednim poenom razlike! Ove večeri rezultat je glasio 12:11.

Afrička selekcija je tako postala šampion sveta po rekordni četvrti put i prva koja je uspela da osvoji dve uzastopne titule. Sve poene za pobedničku selekciju postigao je Erv Polard šutevima nogom posle kazni Novozelanđana.

Oni su svoje šanse propuštali u velikom broju. Posebno se ističe promašena konverzija posle eseja za 12:11, kojom su mogli da povedu. Kao i kazneni udarac u 73. minutu kada je Džordi Beret promašio i tada je mnogima na stadionu postalo jasno da titula ide u Južnu Afriku.

Važno je istaći da je Novi Zeland igrao od 32. minuta bez kapitena Sema Kejna. On je dobio crveni karton krajem prvog dela susreta. Zato je njegova reprezentacija više od jednog poluvremena igrala sa 14 igrača na terenu.

Finalnom meču je uživo prisustvovao i najbolji teniser sveta Novak Đoković. On je u svečanoj loži sedeo u društvu Albanke poreklom sa Kosova, Rite Ore. Njegov nekada veliki rival na teniskim terenima, Rodžer Federer, ovaj meč je gledao sa obeležjima Južne Afrike. I na kraju se radovao istorijskoj pobedi afričke reprezentacije.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova