Pratite nas preko:
Denver Nuggets center Nikola Jokic, center, looks to score between Oklahoma City Thunder guards Josh Giddey (3) and Luguentz Dort (5) in the first half of an NBA basketball game, Sunday, Oct. 29, 2023, in Oklahoma City. (AP Photo/Nate Billings)
Nikola Jokić u duelu sa Džošom Gidijem, Foto: Beta/Foto: Beta/AP Photo/Nate Billings

Košarka

Jokić je taj koji udara kao grom u Oklahomi: Dabl-dablom rešio Micića i Pokuševskog za 3 četvrtine

Mogli su ljubitelji košarke u Srbiji da uživaju u nedeljnoj večeri u poslastici iz NBA lige, gde je odigran “srpski derbi” između Denvera i Oklahome. Nikola Jokić je sa dabl-dabl učinkom od 28 poena i 14 skokova predvodio Nagetse do trećeg trijumfa 128:95.

Znalo se da mladi tim Tandera, za koji su igrali Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski, teško da može da parira aktuelnim NBA šampionima. I to je jasno stavljeno do znanja već tokom prve četvrtine, koju je na startu obeležio centarski duel između Jokića i “zelenog” Četa Holmgrena.

Vrlo brzo je MVP NBA finala povukao svoju ekipu te su do kraja tog perioda napravili dvocifrenu prednost. Jedino kada je Oklahoma uspela da parira bilo je kada je na parketu bio Micić. Tad su odličnom odbranom uspeli da vrate meč u blagu neizvesnost.

Tada je Majk Meloun vratio na parket svoje najbolje igrače i oni su već do poluvremena stekli odličnu zalihu. U trećoj četvrtini je pitanje pobednika i definitivno rešeno, pa u poslednjoj deonici Jokić nije imao potrebe ni da bude na parketu.

Za 30 minuta je kao što rekosmo imao učinak 28 poena uz sjajan procenat šuta iz igre 12/16,. Na 14 skokova je dodao i 5 asistencija. Za razliku od prethodnog meča kada je imao 9 izgubljenih lopti, sada ih je bilo samo 4.

Drugi strelac Nagetsa je bio Majkl Porter Džunior sa 20 poena i 9 skokova. Jedan poen manje je ubacio Džamal Marej, a 17 je dodao Pejton Votson.

Možda poraz Tandera ne bi bio toliko ubedljiv da njihov najbolji igrač Šej Gildžus-Aleksander nije odigrao najgori mogući meč. Izgleda da Kanađanin ima problema kada se naspram njega nađe ekipa u kojoj igra Srbin. Svi se sećamo da je imao problema i protiv Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva.

Katastrofalni Gildžus-Aleksander

GIldžus-Aleksander je imao šut iz igre 2/16, a promašio je prvih 10 šuteva. Na kraju sakupio jedva 7 poena.

Čet Holmgren je hteo da se pokaže u duelu sa najboljim NBA centrom pa je susret završio sa 19 poena i bio najefikasniji pojedinac svog tima.

Vasilije Micić je odigrao 14 minuta, ali je postigao samo 2 poena (1/3). Nekako se čini da se nije u potpunosti oslobodio, pa je iz nekih otvorenih situacija koje je imao, pre birao da doda loptu saigračima. Tako je skupio i 3 asistencije.

Pokuševski je meč završio sa 1 poenom, a šutnuo je samo 1 trojku i promašio za 14 minuta na parketu.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka