Pratite nas preko:
Denver Nuggets center Nikola Jokic (15) drives against Oklahoma City Thunder forward Chet Holmgren (7) in the first half of an NBA basketball game, Sunday, Oct. 29, 2023, in Oklahoma City. (AP Photo/Nate Billings)
Nikola Jokić je dominirao protiv mršavog Četa Holmgrena, Foto: Beta/AP Photo/Nate Billings

Košarka

Burek i koka kola, bajo! Savet Jokića klincu koga su stavili da ga čuva: Sine, moraš da se ugojiš

Nikoli Jokiću je bilo dovoljno da provede 30 minuta na terenu u prve tri četvrtine kako bi rešio meč protiv Oklahome. Srpski as je upisao novi dabl-dabl sa 28 poena i 14 skokova, mada ruku na srce nije imao ko da mu parira na drugoj strani.

Stručni štab Tandera je stavio naspram jednog od najboljih centara u istoriji NBA i MVP-ja finala talentovanog Četa Holmgrena. Jeste on bio drugi pik na prošlogodišnjem draftu, ali jednostavno ne samo što nema dovoljno kvaliteta da bi se nosio sa Jokićem, već nema ni gabarita.

Uostalom, svima je jasno da 21-godišnjak mora da nabaci masu, jer na njegovih 216 centimetara visine jedva dobačenih 90 kilograma težine je premalo. A ako neko zna recept za to kako da se nabaci masa onda je to srpski košarkaš.

– On je vrlo talentovan momak, ali tu je tek godinu dana. I dalje uči. Mislim da bi morao da bude malo deblji, da budem iskren. Ali, da, ima talenat koji je jedinstven – rekao je Jokić posle meča o Holmgrenu.

Naravno, ovakva izjava je zanimljiva iz mnogo razloga. Svi znaju da je Nikola imao problema sa prevelikom kilažom, da je odrastao na bureku i koka koli. Čak i danas kada izgleda bolje nego ikad, mnogi smatraju da je previše “debeo” za NBA.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka