Pratite nas preko:
Željko Obradović
Foto: MN Press

ABA liga

“Velike ekipe tako prave razliku”: Obradović otkrio čime nije bio zadovoljan

Košarkaši Partizana slavili su u velikom derbiju petog kola ABA lige protiv Crvene zvezde sa 98:87. Druga pobeda u četiri dana, dovoljno za zadovoljstvo trenera Željka Obradovića.

Trofejni stručnjak je posle meča istakao da su njegovi igrači odradili izuzetan posao.

– Fantastična atmosfera, hvala navijačima na velikoj pomoći. Nije lako dobiti dva večita derbija u kratkom vremenskom periodu. Uspeli smo u tome, iako imamo problema sa povređenim igračima. Slede dva teška gostovanja, Baskonija, pa Split – naglasio je Obradović, pa nastavio:

– Loše smo počeli, uspeli smo da se podignemo u oba smera, stekli smo lepu prednost, zatim smo odustali od sistema i plana, okrenuli smo se induvidualnim rešenjima, a to nije dobro. Zvezda je uspela da se vrati i zapreti, ali smo uspeli da odbijemo nalet rivala.

Očekivao sam Zvezdinu reakciju

– Odbrana je većim delom meča bila na željenom nivou, protok lopte takođe, zato smo i imali dobar procenat šuta za tri poena. Igrali smo kolektivno, momci koji su bili zaduženi za kreaciju, uspešno su odradili posao, kao i svi ostali momci koji su mogli da igraju u drugom večitom derbiju – rekao je Obradović.

Usledio je zanimljiv odgovor na novinarsko pitanje.

– Zašto se kockamo kada imamo veliku prednost? Odmah ću reći igračima da prestanu sa tim. Pa igramo protiv jakih ekipa, kako u Evroligi, tako i u ABA ligi. Slažem se da imamo dobrih i loših stvari, ali greške su sastavi deo sporta. S druge strane, igrali smo protiv izuzetno jake Zvezde. Pogodili smo tri trojke na startu trećeg kvartala, ali je bilo logično da usledi reakcija sjajnih igrača kakvi su Teodosić, Nejpir i ostali.

ZELJKO OBRADOVIC, trener kosarkasa Partizana, i ALEN SMAILAGIC, na utakmici Evrolige protiv Olimpijakosa, u hali Mira i prijateljstva. Atina,19.10.2023. foto: MN Press / kl Kosarka, Euroleague, Olimpijakos, Partizan
Foto: MN Press

Odlika velikih ekipa

Trener Partizana nije bio zadovoljan sa nekoliko situacija u kojima njegovi igrači nisu pravili faul.

– Bilo je bolje nego na prethodnim utakmicama, ali u prvom poluvremenu su bile dve situacije veoma lake da se prepoznaju da se napravi faul i da se prekine koš, i nismo ih iskoristili. Ako pogledate, svaka velika ekipa uvek u pravom trenutku pravi faul, ne dozvoljava lak koš dok nisu u bonusu. To pravi razliku, kada primite šest poena, a niste morali, to je utakmica. Radimo na tome. Kad igrači shvate, oni dignu ruku i kažu “moja”. Ne nego je moja… – zaključio je trofejni stručnjak.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga