Pratite nas preko:
Filip Petrušev trejdovan u Kliperse, Foto: MN Press

Košarka

Petrušev i Harden trejdovani u Kliperse: Šokantna noć u NBA

Dve bombastične stvari su se dogodile u NBA tokom noći. Dok su ostali timovi igrali utakmice, Filadelfija i Klipersi su odradili trejdove. Filip Petrušev i Džejms Harden su zajedno trejdovani u tim iz Los Anđelesa.

Zajedno sa njima put “grada anđela” krenuće i Pi Džej Taker, dok će u suprotnom smeru doći Markus Moris, Nikola Batum, Robert Kovington, Kej Džej Martin i pik prve runde drafa 2028. uz dva pika druge runde.

Da je ovaj posao završen potvrdio je i najpoznatiji i najbolji NBA “insajder”, Adrijan Vojnarovski.

Trejd Hardena je bio očekivan s obzirom da je još tokom prošle sezone izražavao nezadovoljstvo, da bi leto tražio trejd. I očekivalo se još i pre početka sezone da mu izađu u susret, ali se čekala prava ponuda.

U Klipersima će se ponovo udružiti sa nekadašnjim saigračem iz Oklahome Raselom Vestbrukom. Klipersi su na ovaj način stvorili izuzetno jaku ekipu, jednu od najjačih na Zapadu. U svojim redovima već imaju Pola Džordža i Kavaija Lenarda.

Petrušev će biti verovatno rezervna opcija za startnog centra Ivicu Zubca. Konkurencija će mu biti i Mejson Plamli, kao i dosadašnji saigrač Pi Džej Taker.

Srpski reprezentativac je prošlog leta igrama na Letnjoj ligi izborio NBA ugovor sa Filadelfijom koja ga je i draftovala 2021. godine.

Srbi koji su igrali za Kliperse

Klipersi su poznati kao tim koji je često u svojim redovima imao srpske košarkaše, a bivši košarkaš Zvezde nastavlja tu tradiciju.

Pre njega su dres tima iz Los Anđelesa nosili Boban Marjanović, Miloš Teodosić, Vladimir Radmanović, Željko Rebrača i Marko Jarić.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka