Pratite nas preko:
Detalji smrti Bobija Čarltona
Detalji smrti Bobija Čarltona (Foto: Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Fudbal

Detalji smrti Bobija Čarltona: Preživeo minhensku tragediju, pa mu glave došao radijator u staračkom domu?

Engleski tabloidi, odnosno “The Sun“, tvrde su postali poznati detalji smrti Bobija Čarltona, legendarnog engleskog fudbalera.

Čuveni as Mančester junajteda, koji je preživeo onu minhensku tragediju sredinom prošlog veka po povratku iz Beograda, izgubio je život takođe na tragičan način.

Tako bar tvrdi The Sun, a ako je verovati novinarima ovog časopisa, Čarlton je život izgubio slučajno u staračkom domu u kom je bio zbog demencije.

Detalji smrti Bobija Čarltona

Čarlton je navodno izgubio ravnotežu kada je ustao sa stolice i udario o dasku od prozora. Moguće je da je udario i o radijator prilikom pada, piše The Sun. Nakon što je osoblje staračkog doma primetilo hematom na njegovim leđima, Čarlton je prebačen u bolnicu gde su testiranja utvrdila da je slomio rebra.

Nakon toga je prebačen na intenzivnu negu jer su lekari ustanovili da će dobiti upalu pluća. Pet dana zatim je preminuo. Kao konačni uzrok smrti navedena je trauma pluća, pad i demencija.

Čarlton je bio ikona Mančester junajteda s 249 golova u 758 nastupa. Južna tribina na Old Trafordu preimenovana je u Sir Bobijevo ime još za njegovog života – 2016. godine.

Za Junajted je igrao od 1956. do 1973. godine. Kasnije je nosio dres Preston Nort Enda, Voterforda, australijskog Njukasla, Perta i Blektauna. Dve godine je bio trener Prestona, a kasnije je kratko vodio i Vigan. S Junajtedom je triput bio prvak Engleske i jednom Evrope.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal