Pratite nas preko:
Saša Ilić, Partizan - Real, Liga šampiona 2003. godine
Saša Ilić, Partizan - Real, Liga šampiona 2003. godine (Foto: MN Press)

Fudbal

Znate li kada je Partizan poslednji put pobedio u Kupu/Ligi šampiona? Pre tačno 40 godina (VIDEO)

Partizan je bio prvi u ovom veku koji je učestvovao u novom formatu Lige šampiona. Učinili su to crno-beli 2003. godine i sedam godina kasnije. Međutim, ni na jednom od 12 nastupa u grupnoj fazi elitnog takmičenja nisu došli do pobede.

Zašto vam ovo baš danas pišemo? Sigurno ne da bismo narušavali kakvu-takvu harmoniju koju je Igor Duljaj uspeo da implementira u svoje igrače.

Pišemo vam ovo zato što je 2. novembra 1983. godine, dakle pre tačno 40 godina, Partizan je izvojevao poslednju pobedu u eliti.

Bio je to duel drugog kola tadašnjeg Kupa šampiona. Pao je FK Berlin, a rezultat je bio 1:0.

Jedini pogodak na meču bio je delo Dževada Prekazija. On je zapeo sa nekih 30-ak metara, a golman tima iz Nemačke nije baš najbolje reagovao. Ali dobro, u to vreme je bilo normalno da golmani često kiksiraju.

Nažalost, Partizan je u revanš meču poražen sa 2:1, pa se nije plasirao u narednu rundu. Tamo bi ga svakako čekala Roma koja je posle izgubila finale od Liverpula.

Ali eto, neka ih ovo vraćanje u istoriju samo dodatno motiviše da možda čak i naredne sezone zaigraju u evropskoj eliti. Pa da ovaj podatak o pobedama u LŠ/KEŠ “ne dočeka” 41 godinu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal