Pratite nas preko:
Harden pod obavezno
Džejms Harden; Foto: Beta/AP/Richard Vogel

Košarka

“Sve su lagali, nisu me hteli” – Harden otvorio dušu po odlasku iz File: Ja sam sistem! (VIDEO)

Džejms Harden je nedavno bio deo trejda između Filadelfija 76ersa i Los Anđeles Klipersa. Ali, još uvek nije uspeo da odigra nijedan meč za novu franšizu. Sigurno je da ima veliku želju, pošto je popularni “Brada” očajnički želeo da napusti “grad Rokija Balboe”. Do te mere da je štrajkovao i odbijao da trenira sa ekipom.

Puno priča je bilo u vezi njegovog trejda, čiji je deo bio i Filip Petrušev, a Harden je sazvao konferenciju za medije i sve ispričao. Time će, najverovatnije, prekinuti spekulacije i priče koje su kolale kroz javnost prethodnih dana.

– Kada sam otišao iz Bruklina mislio sam da ću se penzionisati u Siksersima, ali je uprava imala druge planove. Nisu me hteli. Postoji mnogo narativa, ljudi misle da imaju svoje mišljenje. Ali, ništa od toga nije istina – rekao je Džejms Harden.

On je već odradio prvi trening sa novom ekipom, za koju bi mogao da debituje već u ponedeljak. Upitan je o novoj ulozi u ekipi i istakao da za sebe smatra da je kreator, ali da mu više nije bitno da postiže 30+ poena po utakmici.

– Mislim da sam kreator na terenu. Ako bih dobio reč, mogu da kažem: “Hej, treneru, vidim ovo. Šta mislite o ovome?”. Neko ko mi veruje, ko veruje u mene, ko me razume. Ja nisam sistemski igrač. Ja sam sistem – naglasio je Harden i zaključio.

– Dakle, neko ko može da priča sa mnom, da razume, da ide napred, da shvati i da se prilagođava u hodu tokom utakmice. Do toga mi je stalo. Ne radi se o tome da ja postignem 34 poena, to sam već radio.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka