Pratite nas preko:
Serbia's Novak Djokovic reacts during the quarterfinal match against Denmark's Holger Rune of the Paris Masters tennis tournament, at the Accor Arena in Paris, Friday, Nov. 3, 2023. (AP Photo/Michel Euler)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP Photo/Michel Euler

Đoković

Đoković “ugasio” bezobraznu publiku s (p)osvetom: Novak jači od Bekerovog novog pulena

Novak Đoković je najbolji kada mu najviše zviždite i provocirate ga, i to je drugo veče uzastopno demonstrirao bezobraznoj pariskoj publici. Najbolji teniser sveta je pobedio Holgera Runea 7:5, 6:7, 6:4 u četvrtfinalu Mastersa u Parizu.

Osvetio se srpski igrač Dancu za prošlogodišnji poraz u istoj ovog dvorani u finalu. Takođe, naneo je novi poraz igraču koji se nalazi u krizi forme i koji je zbog toga angažovao upravo Đokovićevog bivšeg trenera Borisa Bekera.

I na ovom meču, kao i na prethodnom Srbin je bio na udaru publike na tribinama, koja je činila sve da ga dekoncentriše. Zviždali su mu i vikali “uaa” još dok je izlazio na teren pre meča, dovikivali između servisa, gromoglasno slavili poene njegovog protivnika. Ali sve je uzalud.

Na kraju prvog seta im je jasno poručio da slobodno mogu da budu još glasniji u svojim provokacijama.

Bio je Novak i oštećen u drugom setu kada je Rune servirao za ostanak u meču. Pri rezultatu 30:15 Novak je poslao loptu u polje protivnika, linijski se nije oglasio i Rune je odigrao nazad i čim je video da njegov udarac ide u aut, zatražio je čelendž za Novakov udarac. Sudija mu je to dozvolio.

Zbog toga je srpski igrač pobesneo i ušao u raspravu sa arbitrom u stolici, čak i tražio da dođe supervizor. Na kraju je bilo po volji danskog tenisera i tako umesto s meč lopte za Novaka, usledilo je izjednačenje. Kasnije je u taj-brejku Rune i dobio ovaj set. Ali to je samo još više motivisalo Srbina.

Time se hranio u nastavku meča i to ga je odvelo do novog plasmana među 4 najbolja.

Tamo će čekati pobednika meča De Minor – Rubljev.

Novak je 6 puta osvajao titulu na pariskom Mastersu u karijeri.

Cup tree provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković