Pratite nas preko:
Manchester City's Erling Haaland, right, celebrates after scoring his side's opening goal from a penalty kick during the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, Oct. 29, 2023. (AP Photo/Dave Thompson)
Foto: Beta/AP Photo/Dave Thompson

Fudbal

Fulam 17 mečeva nema pobedu nad MJ, Siti juri rekord

Ako slave učenici Pepa Gvardiola doći će do 13. uzastopne pobede nad ovim rivalom. Time će Siti izjednačiti rekord po broju uzastopnih pobeda protiv nekog tima u PL, za sad prvo mesto drži VBA (13).

Engleska    Premijer liga, 11. kolo

Subota

13.30    Fulam – Mančester junajted

Erik Ten Hag je pred otkazom. Englezi mu procenjuju šanse na kvotu 10 da u novembru dobija otkaz.  On nije jedini krivac za posrtanje, ali je jedan od glavnih. Junajted nema igru, nema karakter i zato su izgubili 5/10 prvenstvenih utakmica. Siti je na Old Trafordu izgledao kao ekipa iz druge dimenzije i sreća da je Onana bio raspoložen. Fulam je uzeo bod u Brajtonu. Tete i Traore su pod upitnikom. Isa Diop i Tosin Adarabiojo su povređeni. Tradicija kaže da Mančester junajted 17 mečeva (sva takmičenja) nema poraz od ovog rivala.

Predlog: KiX (3.65), X2&0-3 (1.83)

16.00    Barnli – Kristal Palas        

Namera domaćina je da prekine niz od tri vezana poraza, ali to neće biti lako. Kompani nema dovoljno kvalitetan kadar za ovaj rang takmičenja i to je posle poraza u Bornmutu potpuno jasno. Kristal Palas je imao teške utakmice sa Njukaslom i Totenhemom koje je izgubio. Međutim, nema razloga za paniku pošto su sa učinkom 3-3-4 solidno pozicionirani, a utakmice sa rivalima iz svog ranga uspešno rešavaju.

Predlog: Ki2 (2.70), GG&II1+ (2.12)

16.00    Brentford – Vest Hem

Razmišljamo kako bi Brentford igrao da odlični Tomas Frenk ima sve igrače na raspolaganju… U mali londonski derbi ulaze posle pobeda nad Barnlijem i Čelsijem, a sa tim samopouzdanjem su u stanju da zagorčaju život sadašnjem rivalu. Vest Hem je razočarao navijače porazom od Evertona, a pre toga su doživeli katastrofu na Vila parku. Odbrana Dejvidu Mojesu zadaje probleme. Everton se vraća iz suspenzije.

Predlog: 1X&2-4 (2.00), I1-3&II1-3 (1.95)

16.00    Everton – Brajton

Everton je upisao važnu pobedu na gostovanju Vest Hemu. Može se reći  neočekivanu pošto su pre toga lako izgubili gradski derbi. Ipak, treba dodati da se u igri domaćina vide pomaci nabolje, najviše iz razloga što se Kalvert-Levin ustalio i polako ulazi u prepoznatljivu formu. Brajton je izgubio dva boda od Fulama, a možda se od njih očekuje previše. Imaju i oni mane koje rivali sve češće uočavaju i koriste. Otuda i slab niz 0-2-2.

Predlog: IXvX (1.92), II2+ (1.80)

16.00    Mančester siti – Bornmut   

Gvardiolina ekipa je demonstrirala silu na Old Trafordu. Pisali smo da oni sporije ulaze u pravu formu i da će biti utakmica kada neće biti na svom nivou. Međutim, kada je potrebno i zaista to žele, onda pokazuju potencijal koji nema konkurenciju. Bornmut je savladao Barnli i svesni su šta ih sada čeka. Iraiola zna da sve igrače mora povući iza lopte, koja će u velikom procentu biti u nogama igrača Sitija. Ako slave učenici Pepa Gvardiola doći će do 13. uzastopne pobede nad ovim rivalom. Time će izjednačiti rekord po broju uzastopnih pobeda protiv nekog tima u PL, za sad prvo mesto drži VBA (13).

Predlog: 1-1&4+, 0-30 1+&1+ (3.45)

16.00    Šefild junajted – Vulverhempton 

Teško je gostovati Vulverhemptonu, a u to su se uverili i igrači Njukasla u prošlom kolu (2:2). O’Nil je promenio koncept. „Vulvsi” su bili jedna od nejnefikasnijih ekipa PL i zavisili su od učinka Himeneza. Novi trener maksimalno koristi potencijal tandema Pedro Neto – Hi čan Hvan, koji je izuzetno produktivan u jakom takmičenju poput PL. Šefild tone sve dublje i naznake izlaska iz krize se ne vide. Poraz od Arsenala je bio očekivan.

Predlog: Ki2 (2.05), G2-4 (2.05)

18.30    Njukasl – Arsenal       

Povrede Isaka, Botmana, Barnsa, a posebno suspenzija Tonalija, moraju uticati na igru Njukasla. Veliki teret će pasti na odbranu i Kaluma Vilsona u napadu. Arsenal će sve mane tima Edija Haua staviti na jak test i u to ne treba sumnjati. Arteta odlično zna na koga se trenutno može osloniti i neće napraviti grešku koju je načinio na gostovanju Čelsiju. Pobedu nad Šefildom (5:0) nećemo posebno apostrofirati, ali tri gola Nketije moramo.

Predlog: Ki2 (2.05), GI1-2 (2.20)

Piše: Nikola Gospić

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal