Pratite nas preko:
fudbaler Cukarickog na utakmici Mocart Superlige protiv TSC-a na stadionu Cukarickog, Beograd 05.11.2023. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS FUDBAL, FOOTBALL, MOZZART SUPERLIGA, PRVENSTVO SRBIJE, NATIONAL CHAMPIONSHIP, FK CUKARICKI, FK TSC
Slavlje gostiju iz Bačke Topole (Foto: MN press)

Fudbal

Čuka pala na Brdu posle godinu dana: TSC rutinski rešio derbi

Vicešampion Srbije TSC je kao gost pobedio Čukarički na Banovom brdu sa 2:0 u derbiju 14. kola Superlige. Ujedno, to je prvi poraz Brađana na svom terenu posle godinu dana i neuspeha koji su doživeli u duelu sa Crvenom zvezdom.

Poraz Brđanima naneo je tim Žarka Lazetića, koji je postigao po jedan gol u oba poluvremena, najpre je to učinio Ćirković u 23, potom i iskusni Cvetković u 83. minutu.

Sporna situacija viđena je u 33. minutu, kada je lopta pogodila u ruku kapitena gostujućeg tima Petrovića, ali sudija Ilić je posle kratke konsultacije sa VAR sobom pokazao da se igra nastavi. Čukarički je prvi put zapretio tek u finišu prvog dela preko Đorđa Ivanovića.

Gosti su u nastavku koristili svaku priliku da ukradu koji sekund, ali su ujedno i strpljivo čekali šansu da „zatvore“ utakmicu. To su i učinili kada je u 83. minutu loše reagovao Vranješ, a Cvetković taj poklon iskoristio i savladao Filipovića.

Fudbaleri Vojvodine i Železničara remizirali su u Novom Sadu u zanimljivom okršaju (2:2). Golove za domaće postigli su Radomir Milosavljević u 12. i Aleksa Vukanović u 14. minutu, dok su pogotke za Železničar dali Đorđe Šušnjar u 64. i Ivan Lakićević u 76. minutu.

Fudbaleri Voždovca i Radničkog iz Niša remizirali su u Beogradu (1:1). Voždovac je poveo u 32. minutu golom Burmaza, da bi gosti do boda stigli u 43. minutu pogotkom Save Petrova.

Superliga, 14. kolo

Crvena zvezda – Radnik 3:1
Vojvodina – Železničar 2:2
Čukarički – TSC 0:2
Voždovac – Radnički Niš 1:1

Ponedeljak:

Novi Pazar – Partizan (15.00)
Spartak – Radnički KG (17.00)
Napredak – IMT (18.30)
Mladost – Javor (19.00)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal