Pratite nas preko:
Bojan Subotić; Foto: MN Press

ABA liga

FMP Soccerbet u poslednjoj sekundi “ukrao” pobedu u Laktašima: “Meč-viner” je Bojan Subotić (VIDEO)

FMP Soccerbet pobedio je u gostima ekipu Igokee rezultatom 74:73 (13:16, 18:20, 20:21, 23:16), u poslednjoj utakmici šestog kola ABA lige. Kažu da su ovako “ukradene” pobede najlakše. I zaista, iako je ceo meč bio na visokom nivou, posebno interesantna je bila završnica u dvorani u Laktašima.

Junak FMP-a na ovom meču bio je Bojan Subotić koji je najpre na 7,4 sekunde pre kraja pogodio tri slobodna bacanja i doneo svom timu izjednačenje (72:72). Nakon što je Edin Atić promašio jedno slobodno bacanje, Subotić je pogodio polaganje uz zvuk sirene za pobedu.

Prethodno, Igokea je vodila u najvećem delu susreta, u više navrata čak i dvocifrenom razlikom. Ali, “panteri” su u poslednjoj četvrtini uspeli da izjednače i preokrenu rezultat fenomenalnim potezom Subotića.

Subotić je meč završio sa 14 poena, dva više je ubacio Džordan Voker, dok je Nejt Votson postigao 12 poena. U redovima Igokee najefikasniji je bio Atić sa 16 poena, a najbolje ga je pratio Zoran Nikolić sa 14 poena.

FMP Soccerbet sada ima tri pobede i tri poraza, a Igokea skor 4-2. Košarkaši iz Železnika će u narednom kolu ABA lige dočekati Cedevita Olimpiju, dok će Igokea gostovati Partizanu u beogradskoj Štark areni.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga