Pratite nas preko:
NBA liga
Foto: Beta/AP/Ryan Sun

Košarka

Zbog čega nema košarke u NBA ligi 8. novembra?

Neće biti u NBA ligi utakmica između utorka (7. novembra) i srede (8. novembra). To je retka pojava za takmičenje koji se često igra i praznicima, uključujući Božić, Novu godinu i još mnogo toga. Cilj ovoga je da se ohrabre navijači da glasaju na dan izbora u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovo će biti druga godina zaredom da će NBA biti isključena na dan izbora u SAD. Prošle godine, međuizbori su bili veća stvar. U 2023. glasački listići i izborni dan biće fokusirani na lokalne izbore i neće biti birani nacionalni predstavnici, senatori ili predsednik. Sledeća 2024. godina će biti izborna godina za SAD, sa još jednom predsedničkom trkom.

NBA igra u utorak kako bi ohrabrila navijače da se uključe u građanski proces. Deo ideje odnosi se na posvećenost lige jednakim pravima i društvenom aktivizmu. Takođe se povezuje sa svojim progresivnim idejama i programima koji su pokrenuti nakon što su igrači zauzeli stavove u znak podrške pokretima za prava crnaca u leto 2020.

NBA LIGA SE POSVAĐALA I SA NFL TAKMIČENJEM

Liga će takođe raditi na promociji napora i kampanje na dan izbora. Takođe će deliti važne informacije u vezi sa informacijama o glasanju.

Iskoristiće taj dan da promoviše radove svojih timova oko izbora. Mnogi NBA timovi dozvoljavaju da se njihove arene koriste kao birački centri i lokacije za glasanje.

NBA raspored je nepopustljiv. Od otvaranja, liga je skoro bez odmora do finala u junu. Čak se igra i tokom većine praznika. Utakmice se igraju skoro svaki dan do kraja regularne sezone u aprilu. Samo jednog dana neće biti NBA utakmica.

NBA će čak i za Božić vernika koji slave 25. decembra imati pet utakmica.

Liga će takođe imati dan prezentacije na Dan Martina Lutera Kinga mlađeg. Tog dana će se odigrati deset utakmica..

NBA takođe igra izbor utakmica za Novu i Novu godinu. Ove sezone se čak ni Dan zahvalnosti ne odmora. Liga obično pravi mesto za NFL na Dan zahvalnosti. Međutim, NFL sada zadire u NBA božićne praznike, tako da NBA uzvraća.

Navijači će tako morati da izdrže dan (8. novembra) bez utakmica u NBA ligi.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka