Pratite nas preko:
Havijer Baez; Foto: Twitter/Daily Loud

Borilačke veštine

Nožem napao MMA zvezdu i proveo se kao bos po trnju: “Bilo je instinktivno” (VIDEO)

Havijer Baez je profesionalni MMA borac i nije neko koga želite da napadnete u bilo kojoj situaciji. Pa čak i ako u rukama imate nož. Nije poznato šta je navelo Omara Marera (50) da to učini u Noći veštica u Njujorku. Iako je te večeri svaka druga ili treća osoba nosila neko oruže, pošto je bila maskirana, Marero je imao pravi nož i bio je spreman da ga upotrebi.

Pojavio se na prozoru Baezovog automobila i tražio da ga otvori. Kako je bivši MMA fajter to odbio, rešio je da se obračuna. Međutim, kako piše “New York Post”, nije znao da udara na čoveka koji u karijeri ima skor 5-2-1.

– Čovek je vikao na telefon, svađao se s nekom ženom. Pokucao je na prozor mog automobila na šta sam mu rekao da me ostavi na miru. On se vratio s nožem. Ponovo sam mu rekao da me ostavi na miru, pozvao sam policiju i nadao se da mi neće razbiti prozor. To je jedino o čemu sam razmišljao – rekao je nakon svega Baez.

Pokušao je Marero da ga napadne nožem, ali to mu nije pošlo za rukom. Naprotiv, ubrzo je završio na podu. Baez ga je srušio i to čak na neuobičajen način, više svojstven kečerima nego MMA borcima.

– Kad toliko trenirate, postane vam refleks. Nisam mogao da uradim ništa drugo, već sam morao da reagujem. Bilo je instinktivno. Trenirao sam celog života, imam crni pojas u džiudžici, rvao sam na koledžu, imam osam profesionalnih borbi i odlične trening partnere – objasnio je Havijer Baez.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Borilačke veštine