Pratite nas preko:
Itudis Obradović

Fantasy

EUROLEAGUE FANTASY WEEK 7 – DAY 1: Paklen doček za Jama Madara

Sedmo kolo Evrolige kuca na vratima, a mi smo kao i uvek u sedlu i spremni dočekujemo najavu istog. Pre svega, dva dana, prvi sa šest, a drugi sa tri meča. Ono što je posebno dobro, naši predstavnici su razdvojeni po danima, pa možemo s uživanjem ispratiti oba meča detaljno. Sve ima svoj tok, pa idemo redom:

Olimpijakos – Baskonija 18:15 h 

Ne bi smeo Olimpijakos da se kocka sa ovakvim situacijama jer su prilični favoriti u meču sa Baskonijom kod kuće. Ali da li će to preneti i na rezultat? Dve različite filozofije jedna protiv druge: Olimpijakos igra u najsporijem ritmu, dok Baskonija igra u najbržem u Evroligi. Pa je pitanje ko će nametnuti svoj ritam. MekKisik je i dalje odsutan kod Grka, dok su Baskijci bez Rogkavopulosa, Maniona i Diopa

Nikola Milutinov – možda najveća prednost na centarskim pozicijama ovog kola, i sigurni smo da će trener Bartzokas znati to da iskoristi. Sve ispod dabl-dabla bi bilo iznenađenje za sve.

Efes – Žalgiris 18:30 h

Obe ekipe su pobedile ovog vikenda, ali su u lošim formama u Evroligi nakon po dva vezana poraza. Žalgiris ima više pobeda i nalazi se u boljoj poziciji, a igraju u gostima, što možda može da ih rastereti više, iako i oni osećaju pritisak. Ono što je dobro je da su obe ekipe kompletne. Da li će Klajburn i Larkin konačno izaći iz krize ili će sistem Žalgirisa početi da funkcioniše, videćemo večeras. 

Darijus Tompson – neko mora da povuče ekipu Efesa, i verujemo da će to biti plejmejker iz Tenesija kao organizator igre. Retko šta funkcioniše kod ekipe sa Bosfora, ali američki plejmejker je ključ kao organizator igre i neko ko nije prezasićen ranijim uspesima ove ekipe.

Makabi – Bajern 20:05 h

Prvi meč za Makabi kao domaćina na neutralnom terenu. Oni su odorniji i bolje stoje na tabeli od Bajerna, čak i sa utakmicom manje. Dodatno, u roster se vraća Boldvin, koji će biti dostupan za ovu utakmicu. Bajern je izgubio vikendom u nemačkom prvenstvu, što ozbiljno utiče na njihovu formu, a pratila je i loša igra spoljne linije. Bavarci trenutno imaju najlošiji napad u Evroligi, ali su najbolji u ofanzivnim skokovima. Iako su visoki i motorički brzi, imaju problema sa šutem spolja.

Lorenco Braun – sada će imati podršku Boldvina, ali ne verujemo da će forsirati nakon duge pauze. Realno, Makabi nema prednost pod košem, pa se sve opet svodi na Brauna, koji neće imati težak zadatak protiv uspavane spoljne linije Nemaca.

Olimpija – Valensija 20:30 h

Ako ni ovo ne dobije Olimpija, onda ne znamo šta hoće. Najavili smo ovu utakmicu kao zicer, ali tabela pokazuje suprotno. Dok su Italijani na skoru 1/5, Španci su na skoru 5/1, ali čini se da je ovo meč za izlaz iz krize. Mesina je i dalje bez Bilija Berona i verovatno Pengosa, koji je na izlaznim vratima. Ipak, u njegovu korist ide činjenica da je Valensija bez svog prvog pleja Kris Džonsa, a upitan je i Stefan Jović, ali u roster se vratio Klever.

Džared Harper – oštećenu spoljnu liniju Valensije neko mora da nadoknadi, i logično je da to bude bek rođen u Atlanti, sa skromnom NBA karijerom. Očekujemo puno šuteva i razigravanja, tako da će statističke kolone biti punije nego obično.

Partizan – Fenerbahče 20:30

Svakako najzanimljiji meč dana za nas u Srbiji, koji donosi sedmo kolo Evrolige. Duel dva velika prijatelja i kumova na klupi, Željka Obradovića i Dimitrisa Itudisa, među kojima sigurno nema taktičkih tajni. Partizan je i dalje bez kapitena, Pantera. Smajlagić je imao problem sa grudnim mišićem, ali se vratio, a uz njih se pridružio i Matijas Ponitka. Novi centar, Kaboklo, već trenira sa Partizanom i trebao bi da bude u sastavu za ovu utakmicu. Sa druge strane, turski tim je stigao u Beograd bez Sanlija, Kalatesa, Gudurića i Pjera. Zanimljiv doček sigurno će imati Jam Madar zbog načina na koji se rastao sa Partizanom, što mu navijači sigurno neće oprostiti.

Džejms Naneli – u nedostatku Pantera, glavne šuteve uzima upravo Džejms Naneli, budući da je najkonstantniji. Aleksa Avramović se ili zapali ili ga nema nigde, a Zek Ledej će imati svoje izazove pod košem. Tako da smo, sagledavši sve izostanke, izabrali Nanelija kao najpovoljniju opciju u napadu.”

Real Madrid – Virtus 20:45 h

Real kod kuće je protiv svakoga favorit, a Virtus je svakako iznenađenje do sada, s obzirom da su vezali sve pobede nakon uvodnog poraza. Međutim, skinuti realnu nulu sa poraza, realno je teško. Olakšavajuća okolnost je nova povreda Jabuselea, iako nemamo zvaničnu potvrdu da neće biti u rosteru za ovu utakmicu. Takođe, nemamo zvaničnu potvrdu ni da li se Polonara vraća u roster nakon operacije karcinoma testisa, iako je krenuo sa treninzima još prošle nedelje. Realno, male su šanse za to. 

Marko Belineli – živa legenda italijanske košarke, daje svoje poslednje atome snage košarci. Igra odlično i često je najbolji igrač na terenu, iako je maskiran učinkom Tokoa Šengelije, koji igra svoju najbolju košarku. Sigurni smo da će Marko imati svoju porciju ispaljenih šuteva, u specijalu koji će biti posvećen njemu.

Uz standardnu ponudu pojedinačnih dana, koja privlači dosta vaše pažnje i ovo kolo smo častili sve naše korisnike besplatnim ulazima za celo kolo Evrolige, sa fondom od 60.000 dinara za 50 najboljih takmičara.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy