Pratite nas preko:
Serbia's Novak Djokovic kisses the trophy after winning the final match against Bulgaria's Grigor Dimitrov at the Paris Masters tennis tournament Sunday, Nov. 5, 2023. (AP Photo/Michel Euler)
Novak Đoković (

Đoković

Jeste Novak Đoković favorit u Torinu, ali jedan rival iz “zelene grupe” baš ne leži Srbinu

Novak Đoković je saznao prva tri rivala na Završnom turniru iliti takozvanom Mastersu u Torinu. To su Holger Rune, Stefanos Cicipas i Janik Siner.

Svakako se na takmičenju na kom igraju najbolji igrači današnjice nije lako govoriti o šetnji kroz grupnu fazu, ali kada je Novak u pitanju, pomalo smo navikli na hronični uspeh.

Međutim, ovoga puta, nije svaki rival baš toliko po Noletovoj volji kao što se to može pretpostaviti.

Novak Đoković vs Rune, Cicipas, Siner – 16:4

Doduše, samo jedan od ove trojice do sada se pokazao kao itekako tvrd orah po Srbina, a to je Holger Rune.

Moglo je to vrlo dobro da se vidi i na mastersu u Parizu, gde je Danac dobro preznojio Đokovića. Jedva se Nole domogao polufinala.

To nije sve. Na dva prethodna duela sa Runeom, Srbin je poražen. bilo je to na mastersima u Rimu i Parizu.

Da stvari budu još neugodnije po najboljeg tenisera svih vremena, Runeov novi trener je Boris Beker, čovek koji Srbina poznaje “kao svoj džep”. Barem ga je poznavao. Pre nego što je proveo neko vreme u engleskom zatvoru.

Inače, sa Runeom mu je skor za sada 2:2, čime ne može da se pohvali puno tenisera danas. Znamo da Federer i Nadal svakako ne mogu (čisto i mi malo da primetimo nešto na konto GOAT debate, u kojoj je poslednji nešto “smatrao” Marin Čilić rekavši da je teško reći ko je najbolji).

Kada je u pitanju Janik Siner, on se polako ali sigurno profiliše kao prava Noletova “mušterija”. Slavio je nad njim sva tri puta, poslednji put prilično rutinski u polufinalu Vimbldona.

Stefanos Cicipas jeste umeo da ga namuči, ali ga nije pobedio još od Šangaja 2019. godine. To znači da Đoković protiv njega ima 10 uzastopnih trijumfa.

Jesu oni odigrali onaj antologijski meč u finalu Rolan Garosa 2021. godine, ali je i tada Đoković slavio 3:2 posle velikog preokreta.

Tako da, skor protiv Grka mu je 11:2. E, to se već može nazvati “mušterijom”.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković