Pratite nas preko:
Liverpool's Luis Diaz ahead the Europa League Group E soccer match between Liverpool and Toulouse, at Anfield in Liverpool, England, Thursday, Oct. 26, 2023. (AP Photo/Jon Super)
Pušten otac Luisa Dijaza (Foto: Beta/AP Photo/Jon Super)

Fudbal

Nadamo se da Kolumbijci nisu opet “pustili buvu”: Oslobođen otac Luisa Dijaza

Otac Luisa Dijaza, krilnog igrača Liverpula, konačno je pušten 12 dana nakon što su ga kidnapovali gerilci/teroristi zvani ELN u Kolumbiji.

Sve to je prenela glavna urednica tamošnjeg medija Semana, Viki Davila.

Pojavili su se i snimci na kojima se vidi kako helikopteri kruže graničnim područjem između La Gvahire i Sezara gde su naposletku kidnaperi predali Luisa Manuela Dijaza Himeneza.

Kolumbijski mediji javljaju da je posle 12 dana 58-godišnjak sada bezbedan u rukama komiteta UN, ali svi znamo kako izveštavaju tamošnji mediji, koji su pre 12 dana rekli da je oslobođen malo posle majke, a na šta se “upecao” ceo svet.

Oslobađanje se dogodilo nakon što je dogovoreno da će komisija Ujedinjenih nacija i Katoličke crkve uspostaviti vezu sa ELN-om.

Helikopter je čekao na aerodromu Valedupar nakon što je dogovoreno da će ELN predati taoca tom komitetu.

Samo humanitarnim radnicima i posadi helikoptera bilo je dozvoljeno da uđu u avion koji bi trebalo da odveze 58-godišnjaka u bolnicu na pregled nakon muke kroz koju je prošao.

Kolumbijska Vlada saopštila je u sredu da je operacija oslobađanja Dijaza već počela, ali je zapravo on pušten tek u četvrtak.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal