Pratite nas preko:
IBRAHIMA NDIAYE Ibrahima Ndiaje fudbaler Cukarickog na utakmici kvalifikacija za UEFA Ligu Konferencija protiv Rasing Uniona Luksemburg na stadionu Cukarickog, Beograd 28.07.2022. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Partizan, Kvalifikacije, UEFA Liga Konferencija, Rasing Union Luksemburg
Meta rasiste (Foto: MN press)

Fudbal

Rasizam u Leskovcu: Ko je vređao Senegalca iz Čukaričkog?

Rasizam na meču Lige konferencija. Duel između Čukaričkog i Fiorentine u Leskovcu prekinut je na nekoliko minuta jer je neko sa tribina, navodno, vređao na rasnoj osnovi prvotimca Brđana Ibrahimu Endijajea.

Pojedini mediji javljaju da su u pitanju gostujući navijači i da mu je jedan od simpatizera Viole dobacio: “Niga”, što znači “Crnjo” na engleskom, a što je iznerviralo Senegalca, pa se požalio glavnom sudiji.

Drugi mediji, pak, pišu da je u pitanju bio neko od lokalnih gledalaca iz Leskovca koji nije bio zadovoljan igrom fudbalera iz Senegala, koji je u Srbiju stigao još 2012. godine.

Glavni sudija meča Nemac Robert Šreder je prekinuo utakmicu u 20. minutu, pošto ga je Endijaje obavestio da je od strane publike vređan na rasnoj osnovi.

Vinovnik je, navodno, identifikovan i udaljen sa stadiona Dubočice posle upozorenja glavnog sudije i delegata i obraćanja oficijelnog spikera koji je upozorio navijače da će meč biti prekinut ukoliko ponovo bude rasističkih povika.

Posle prvih 45 minuta Fiorentina vodi protiv Čukaričkog sa 1:0 pogotkom iz penala Nzole u osmom minutu.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal