Pratite nas preko:
Lebron kraj
Foto: Screenshot/YT/House of highlights

Fantasy

NBA Daily fantazi – Lebron napada drim-tim Finiksa

Fascinantnost NBA lige je neosporna. Nekada imamo deset mečeva za veče, a ni jedan nema zanimljiv završetak, dok se nekada, kao sinoć, odigraju samo dva, a oba pruže napetu završnicu.

Zato i obožavamo NBA – ma ko god da igra, u bilo kojoj fazi sezone, sa bilo kojim rosterom, pruža svojevrsni spektakl. Bilo da je neizvesnost na kraju, atraktivni potezi ili neočekivani doprinos potpuno anonimnih igrača koji se pojave i zbune te do te mere da se pitaš: “Ko je sad ovaj i odakle je sve ovo došlo?

Indiana protiv Milvokija – kakav spektakl od meča! Od starta, Indiana je brzo povela i povećala svoju prednost na najviše 18 poena u jednom trenutku prvog poluvremena, dok je Milvoki delovao nemoćno. Onda je počelo drugo poluvreme, preokret Milvokija i njihovo najveće vođstvo od 10 poena. Delovalo je kao da su se “Baksi” ustremili i da Pejsersi ne mogu da ih zaustave, ali onda novi kontraudar, topljenje prednosti i na kraju pobeda Indiane.

“Baksi” su bili bez Lilarda, što smo najavili kao znak da će Janis Adetokunbo dominirati, što je i potvrdio. U do sada njegovom najboljem meču, imao je brutalnih 54 poena, 12 skokova i 3 asistencije, delujući nezaustavljivo kako iz igre, tako i sa linije slobodnih bacanja. Kod pobednika, Haliburton je radio ono što najbolje zna – završio je sa 29 poena, 6 skokova i 10 asistencija, a odlično su ga pratili statistički Maturin sa 26/11/2  i Tarner sa 21/6/4 .

Bogdanović solidan u pobedi nad Orlandom

Orlando protiv Atlante – drugi rezultatski spektakl došao je odmah nakon prvog da upotpuni veče. Vodila je Atlanta od starta i držala tu prednost do 11 razlike kroz tri četvrtine, a onda topljenje prednosti i preuzimanje rezultata od strane Orlanda do isto 11 poena prednosti u poslednjoj četvrtini. Trojka našeg Bogdana Bogdanovića, koji je na kraju meča završio sa 15 poena, 4 skoka, 3 asistencije i 3 ukradene lopte, pokrenula je novi preokret. Trojka Dezdontea Mareja, pola minuta pred kraj meča, bila je presudna, jer Orlando nije iskoristio svoj šut za tri poena u poslednjem napadu za pobedu.

Sags i Bankero bili su najproduktivniji kod Medžika, dok je brutalnu partiju imao Trej Jang kod Hoksa sa 41 poenom, 4 skoka i 8 asistencija, gde je davao tradicionalne trojke sa loga, ali i imao neke vrlo atraktivne asistencije. Uživa je meksička publika s obzirom da se utakmica odigrala u Meksiko sitiju.

Atlanta Hawks guard Bogdan Bogdanovic (13) shoots against New Orleans Pelicans guard Dyson Daniels, center left, during the second half of an NBA basketball game against the New Orleans Pelicans in New Orleans, Saturday, Nov. 4, 2023. (AP Photo/Matthew Hinton)
Foto: Beta/AP Photo/Matthew Hinton

Ponuda dana – 10. 11. 2023.

Večeras su na programu devet mečeva u NBA ligi, a kao i na SoccerBet platformi, tu je naša ponuda dana. Kao specijal dana, pripremili smo vam late double mečeve između Sakramenta i Oklahome, kao i Finiksa i Lejkersa.

Čet Holgrem – sjajni ruki Oklahome, postiže impresivne brojke s obzirom na svoje iskustvo. Do sada beleži 16.8 poena, 7.9 skokova i 2.6 asistencija, uz procenat šuta od 57.5% i neverovatnih 55.6% za tri poena. Uz sve to, ima ukradenu loptu i 2.5 blokade po meču. Igra kako na poziciji pet, tako i na četiri, po potrebi, a večeras će imati odličan izazov protiv Kingsa. S obzirom na popunjavanje Tandera na centarskoj liniji, očekujemo da će ga više koristiti kao četvorku koja će razvlačiti odbranu, ali i kao strech peticu koja će izvlačiti Sabonisa napolje.

Markus Smart – bivši plejmejker Bostona i defanzivac godine, nikada nije bio prva, pa čak ni druga opcija u timu u napadu, ali je znao da iznese mečeve kao takav, pa čak sve više preuzimao i šuteve za pobedu. Baš takav igrač treba da se pojavi kako bi izvukao svoj novi klub iz pakla u kojem se nalazi. Mora da iskoristi prednost na obe strane parketa protiv rukija Kežonta Džordža, Kolina Sekstona ili Džordana Klarksona, koji mu ne mogu parirati ni snagom ni iskustvom. Očekujemo da Smart povuče jače protiv Jute I u ofanzivnom delu parketa jer je do sada bio dosta tih.

Da li će nas kontroverzni bek demantovati?

Džordan Pul – sve više kontroverzni novi bek Vašingtona, ima dosta lošiji start sezone od očekivanja apsolutno svih ljubitelja NBA lige. Sve je skromno kod njega – 17.4 poena, 1.9 skokova i 3.3 asistencije po meču, uz dosta loše procente od 41.5% iz igre i 31.9% za tri poena. I ako sada ne iskoristi svoju šansu, ne znamo kada će. Pogotovo jer su pre dva dana isto igrali protiv Šarlota, a Pul je bio baš loš sa 11 poena i jednom asistencijom. Užasne brojke i za ABA ligu kada ima takvu reputaciju, a još gore kada ima tako loše defanzivce spoljne linije protiv sebe kao što su Lamelo Bol ili neiskusni Brendon Miler. Čvrsto verujemo da je ovo meč u kojem će nas Pul demantovati sve.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy